1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Romige kipfilet in limoen- of citroensaus

Romige kipfilet in limoen- of citroensaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-11-2008

Ingrediënten 2 personen


2 kipfilets
stukje foelie
1 kippenbouillontablet
zout, peper
1 limoen of kleine citroen
2 eetlepels peterselie
2 eetlepels boter`
½ dl slagroom


Verder heb je nodig


Rasp

Romige kipfilet in limoen- of citroensaus
Romige kipfilet in limoen- of citroensaus

Kipfilet in heerlijke zachtzure saus. De kip is gepocheerd in bouillon. Blijft daardoor heel sappig. Echt een smulrecept en weer eens heel iets anders. Denk eraan dat de kip ruim tevoren moet worden gemaakt omdat deze moet afkoelen in de bouillon.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de kipfilets samen met de foelie en de kippenbouillontablet in een pan met zoveel koud water dat de filets net onder liggen.
Breng het water langzaam aan de kook en laat de kip plm. 20 minuten tegen de kook aan gaar worden. Laat de kip afkoelen in het water.
Snij de kip in grove stukken.
Meet 1 ½ dl bouillon af en bewaar de rest voor een ander recept.
Was de limoen of citroen en rasp de schil. Pers een halve limoen of citroen uit.
Snij de andere helft in dunne plakjes.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een hapjespan.
Doe de limoensap, het rasp, de peterselie en de 1 ½ dl bouillon erbij. Laat het vocht tot de helft inkoken. Voeg de slagroom toe en laat alles nog een paar minuten op hoog vuur koken. Voeg de stukjes kip toe en warm ze mee.

Serveertip

Lekker met rijst met gebakken groenten zoals courgette, paprika, prei o.i.d.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top