1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Duitse keuken
  5. Maanzaadparfait met pruimencompote

Maanzaadparfait met pruimencompote

  • Duits, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-11-2008

Ingrediënten 4 personen


Parfait:
100 + 60 gram suiker
70 ml water
50 gram gemalen maanzaad (Natuurwinkel)
50 gram melk
3 eidooiers
2 eiwitten
2 eetlepels rum
250 gram slagroom half stijf geklopt

Pruimencompote:
1 grote pot pruimen op sap (plm. 300 gram uitlekgewicht)
3 eetlepels suiker
1 glas port (1/8 ltr.)
1 stukje citroenschil
2 kruidnagels
mespunt nootmuskaat
1/2 kaneelstokje


Verder heb je nodig


Vriezer


Maanzaadparfait met pruimencompote
Maanzaadparfait met pruimencompote

Een parfait met een bijzondere smaak door het maanzaad. Maanzaad wordt in Nederland niet veel gebruikt. Jammer want het is erg lekker en gemakkelijk te gebruiken. In Nederland verkrijgbaar bij Natuurwinkels. De combinatie van de zoete romige parfait met de pruimencompote is super.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VoorbereidingMaanzaadparfait:
100 gram suiker met het water aan de kook brengen. Plm. 5 minuten koken tot er een suikersiroop ontstaat.
Ondertussen het gemalen maanzaad met de melk aan de kook brengen.
Eidooiers met suikersiroop zolang kloppen tot een lichte creme massa ontstaat. Melk met maanzaad toevoegen en op smaak brengen met de rum.
Eiwitten stijf slaan en samen met de slagroom voorzichtig door de maanzaadmassa scheppen.
De parfaitmassa in een met plastic folie beklede vorm gieten en minstens 4 uur in de vriezer zetten.
Pruimencompote:
Pruimen goed laten uitlekken.
Sap aan de kook brengen met 60 gram suiker, port, citroenschil, kruidnagels, nootmuskaat en kaneelstokje.
Laten inkoken tot dikke siroop ontstaat. Steeds goed in de gaten houden!
Kruiden verwijderen. Grootste deel siroop in kannetje doen.
Pruimen bij restant siroop doen en nog even verwarmen.BereidingswijzeMaanzaadparfait opdienen met de warme pruimen en wat siroop.

Serveertip

Zie bereidingswijze



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top