1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Labskous

Labskous

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-11-2008

Ingrediënten 4 personen


Kruimige aardappelen 1,5 kilo
Cornedbeef 1 blik
Uien stuk of 3 (meer als je wil, hangt ook van de grootte af)
Boter/ melk
Laurierblad
Bietjes
Augurken
4 eieren (gebakken)
Zoute haring of rolmops voor de liefhebbers


Verder heb je nodig


Pureestamper en pannen uiteraard :-)


Labskous
Labskous

Labskous een snel supereenvoudig en goedkoop hoofdgerechtje. Mijn moeder maakte het vroeger vaak. Recept is dan ook daarop gebaseerd. Van oorsprong een zeemansgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar.
Schil de uien snipper deze en fruit ze in de koekepan met wat boter. Voeg daarna de cornedbeef toe en roer goed door totdat een smeuig geheel ontstaat. Peper en zout naar believen en laurierblad. Laat het goedje dan nog een tijdje sudderen ± 5 a 10 min.
Als de aardappels gaar zijn , afgieten en fijnstampen. Maak een lekkere puree met flink boter en een beetje melk. Voor de liefhebbers het is ook lekker om wat augurkennat toe te voegen aan de puree, niet teveel anders wordt het te nat. Verwijder de laurierblaadjes en voeg de cornedbeef toe aan de puree.

Serveertip

Lekker met wat rode bietjes eeen gebakken ei, augurk en evt haring.

Bron

Zelf / mama



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vonnie1964


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vonnie1964
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top