1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. "wild" spruiten

"wild" spruiten

  • Frans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-11-2008

Ingrediënten 4 personen


500 gram spruitjes, schoongemaakt
250 gram kastanjechampignons
1 doosje magere spekreepjes
3 sjalotjes, gesnippert
2 teentjes knoflook, geperst
75 gram walnoten of hazelnoten, grofgehakt
2 eetlepels olijfolie of boter
zout en peper
nootmuskaat



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de spruitjes bijna gaar in water met een klein beetje zout.
Giet de spruitjes af en laat ze iets afkoelen. Borstel de champignons
schoon en snij ze in kwarten. Doe de olie of boter in een hapjespan en voeg hier de spekreepjes, de knoflook en de sjalotjes aan toe bak dit 2 3 minuten voeg dan de champignons toe en bak ze 2 minuten mee. Doe de spruitjes erbij enlaat ze even mee warmen. Breng de schotel op smaak met peper en zout. Vlak voor het opdienen pas de noten erdoor scheppen anders worden de noten zacht en taai.

Serveertip

Serveren bij een stukje hertenbiefstuk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top