stoofpot van geroosterde groenten ,uit wisconsin

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

een apart gerecht uit wisconsin

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
40gr braadboter
750gr runderlappen in dobbels
peper en zout
100gr spekblokjes1 ui
1 laurier
1 takje thijm
1 flesje bier
1dl runderboullion
20gr boter
20gr bloem
1 bosje platte peterselie,fijngesneden
4plakjes bladerdeeg
600gr pompoen in stukken
2winterwortelen in stukken
2 gekookte bietjes in partjes
1eetl cajunkruiden
2eetl zonnebloemolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin,
schep het vlees uit de pan en bestrooi het met zout en peper.
bak de spekblokjes en de ui in het braadvet lichtbruin,schenk de runderboullion erbij en voeg het vlees weer in de pan samen met de specerijen.
laat het in 2-3 uur gaar sudderen.
roer de boter met de bloem glad, en klop dit vlokje voor vlokje door het stoofvocht tot het licht bint.roer er de peterselie door.
snijd uit de bladerdeeg cirkels die iets groter zijn dan de bovenkant van de vuurvaste kommen en leg tot gebruik koel weg.
verwarm de oven voor op 180gr, schep de pompoen en de wortelen in een braadslee om met met de kruiden en de olie,
schuif ze naar 1 kant,schep de biet ook om en om in de olie en de kruiden en leg deze op de lege plek in de braadslede.
rooster de groente in de oven in 30--35 min gaar, schep vlak voor het serveren de biet door de andere groenten ,verwijder de specerijen, uit het stoofvlees en verdeel het over de vuurvaste kommen.
leg het deeg erop en plak vast met water, zet de kommen bij de groente in de oven ,en laat de deegdekseltjes in 15 min goudbruin worden,zet de kommen op een bord en leg er de groenten omheen

Bron

margriet

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ien_3 avatar
ien_3

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten