1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. yoghurt-kwarktoetje met aarbeien

yoghurt-kwarktoetje met aarbeien

  • , Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-11-2008

Ingrediënten 4 personen


-1 bakje gewassen aardbeien
-1 el suiker
-2tl rozenwater (turkse winkel)
-1 beker rijstepap (of zelf maken)
-125 ml slagroom
-lange vingers, bij het serveren



Een heerlijk voorjaarstoetje van luchtige vanille-kwarkyoghurt met verse aardbeien.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. Vier apart houden voor garnering

Bereidingswijze

Haal de kroontjes van de aardbeien. Hou er vier apart, snij de overige in stukjes. Doe in een steelpannetje met suiker, rozenwater en 50 ml water en breng tegen de kook aan. Laat zachtjes koken tot de aardbeien zacht zijn. Verdeel over 4 glazen of kommen. Verdeel de rijstepap over de aardbei. Klop de slagroom zeer stijf en schep 500 ml vanillekwarkyoghurt erdoor. Schep met een grote lepel in de glazen, serveer met een aardbei bovenop en een lange vinger ernaast.

Serveertip

Serveer het toetje in een mooi glas.

Bron

Elle eten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poekiemuis


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poekiemuis
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top