1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. lime pie met pecan notenbodem

lime pie met pecan notenbodem

  • Amerikaans,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-11-2008

Ingrediënten 10 personen


VOOR DE BODEM
150gr bloem
50gr ongezouten pecannoten,fijngemalen
1eetl poedersuiker
125gr boter,in blokjes
VOOR DE VULLING EN TOPPING.
4limoenen
6eieren,gesplitst
400gr gecondenseerde melk
175gr witte basterdsuiker



Lime pie uit louisiana

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwar de oven voor op 200gr
vermeng voor de bodem de bloem met de pecannoten en de suiker,en snijd hierin de boter fijn,kneed verder met de hand tot een soepel deeg en druk dit uit in een spring of pievorm. van 26 cm
leg er een passend stukje bakpapier en een steunvulling op
en bak de bodem 15 min, verwijder dan het papier en vulsel en bak nog eens 10 min,
schakel de over terug naar 180gr en haal de bodem uit de oven.
rasp voor de vulling de schil van 2 limoenen dun af, en pers de en de andere 2 vruchten uit,klop de eidooiers met de gecondenseerde melk en roer en de limoenrasp en het sap door,giet het mengsel in de vorm en bak de taart 20 min.
schakel de oven terug naar 150gr,klop voor de topping de eiwitten stijf met de suiker en verdeeel de massa over de vulling, bak de taart nog 15 min totdat de bovenkant lichtbruin is



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ien_3


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ien_3
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top