Lime pie uit louisiana
Verwar de oven voor op 200gr
vermeng voor de bodem de bloem met de pecannoten en de suiker,en snijd hierin de boter fijn,kneed verder met de hand tot een soepel deeg en druk dit uit in een spring of pievorm. van 26 cm
leg er een passend stukje bakpapier en een steunvulling op
en bak de bodem 15 min, verwijder dan het papier en vulsel en bak nog eens 10 min,
schakel de over terug naar 180gr en haal de bodem uit de oven.
rasp voor de vulling de schil van 2 limoenen dun af, en pers de en de andere 2 vruchten uit,klop de eidooiers met de gecondenseerde melk en roer en de limoenrasp en het sap door,giet het mengsel in de vorm en bak de taart 20 min.
schakel de oven terug naar 150gr,klop voor de topping de eiwitten stijf met de suiker en verdeeel de massa over de vulling, bak de taart nog 15 min totdat de bovenkant lichtbruin is
inkie18 14-03-2009
Lijkt me een heerlijke taart, ik neem je recept mee en ga hem binnenkort zeker een keer uitproberen. Bedankt! Inge