lime pie met pecan notenbodem

  • Amerikaans,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-11-2008

lime pie uit louisiana

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
VOOR DE BODEM
150gr bloem
50gr ongezouten pecannoten,fijngemalen
1eetl poedersuiker
125gr boter,in blokjes
VOOR DE VULLING EN TOPPING.
4limoenen
6eieren,gesplitst
400gr gecondenseerde melk
175gr witte basterdsuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

verwar de oven voor op 200gr
vermeng voor de bodem de bloem met de pecannoten en de suiker,en snijd hierin de boter fijn,kneed verder met de hand tot een soepel deeg en druk dit uit in een spring of pievorm. van 26 cm
leg er een passend stukje bakpapier en een steunvulling op
en bak de bodem 15 min, verwijder dan het papier en vulsel en bak nog eens 10 min,
schakel de over terug naar 180gr en haal de bodem uit de oven.
rasp voor de vulling de schil van 2 limoenen dun af, en pers de en de andere 2 vruchten uit,klop de eidooiers met de gecondenseerde melk en roer en de limoenrasp en het sap door,giet het mengsel in de vorm en bak de taart 20 min.
schakel de oven terug naar 150gr,klop voor de topping de eiwitten stijf met de suiker en verdeeel de massa over de vulling, bak de taart nog 15 min totdat de bovenkant lichtbruin is

Laatste reacties

inkie18 avatar
inkie18 14-03-2009

Lijkt me een heerlijke taart, ik neem je recept mee en ga hem binnenkort zeker een keer uitproberen. Bedankt! Inge

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten