Gevulde uiensoep met mosterd en kaaskletskoppen

  • Soep
  • 20-30 min.
  • Gevulde uiensoep met mosterd en kaaskletskoppen

    Gevulde uiensoep met mosterd en kaaskletskoppen

    Gevulde uiensoep met mosterd en kaaskletskoppen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels olijfolie
2 grote uien in ringen gesneden
2 fijngesneden teentjes knoflook
30 g. bloem
8 dl. runderbouillon
3 eetlepels Franse mosterd
versgemalen peper en zout

Voor kaaskletskoppen
200 g. geraspte jong belegen kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de uiringen samen met de knoflook tot ze licht beginnen te kleuren.
Bestrooi de uien en knoflook met de bloem en laat dit even meegaan.
Verhit in de tussentijd de bouillon en voeg deze wanneer hij heet is, onder voortdurend roeren beetje bij beetje toe aan het bloem mengsel.
Laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes doorkoken.
Roer de mosterd door de soep en laat het geheel nog even zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Maak de kaaskletskoppen door de geraspte kaas in 8 gelijke ronde hoopjes op bakpapier te verdelen.
Bak ze vervolgens in een voorverwarmde oven op 180C. in ca. 10 minuten goudbruin.
Haal de kaaskletskoppen voorzichtig van het bakpapier en laat ze afkoelen.
Serveer de kaaskletskoppen apart.

Bron

Spar - Succesrecepten

Serveertip

De kaaskletskoppen kunt u van tevoren afbakken en in een afsluitbare bak bewaren.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hermien_kg avatar
hermien_kg

Doorsturen

Home Recepten