1. Home
  2. Recepten
  3. Franse kaas
  4. Gevulde uiensoep met mosterd en kaaskletskoppen

Gevulde uiensoep met mosterd en kaaskletskoppen

  •  , Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-11-2008

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels olijfolie
2 grote uien in ringen gesneden
2 fijngesneden teentjes knoflook
30 g. bloem
8 dl. runderbouillon
3 eetlepels Franse mosterd
versgemalen peper en zout

Voor kaaskletskoppen
200 g. geraspte jong belegen kaas



Gevulde uiensoep met mosterd en kaaskletskoppen
Gevulde uiensoep met mosterd en kaaskletskoppen
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de uiringen samen met de knoflook tot ze licht beginnen te kleuren.
Bestrooi de uien en knoflook met de bloem en laat dit even meegaan.
Verhit in de tussentijd de bouillon en voeg deze wanneer hij heet is, onder voortdurend roeren beetje bij beetje toe aan het bloem mengsel.
Laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes doorkoken.
Roer de mosterd door de soep en laat het geheel nog even zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Maak de kaaskletskoppen door de geraspte kaas in 8 gelijke ronde hoopjes op bakpapier te verdelen.
Bak ze vervolgens in een voorverwarmde oven op 180C. in ca. 10 minuten goudbruin.
Haal de kaaskletskoppen voorzichtig van het bakpapier en laat ze afkoelen.
Serveer de kaaskletskoppen apart.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

De kaaskletskoppen kunt u van tevoren afbakken en in een afsluitbare bak bewaren.

Bron

Spar - Succesrecepten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hermien_kg


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hermien_kg
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top