Pasta kip pesto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Heerlijk pasta recept. Kan eigenlijk niet fout gaan en het valt altijd in de smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
Fussili of andere pasta
kipfilet (3 a 4 stukken)
1 flinke stronk broccoli
potje groene pesto
125 ml creme fraiche
ongeveer 4 tomaten
pijnboompitjes

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 865,32 kcal
Koolhydraten 62,33 g
Eiwitten 47,95 g
Vetten 45,54 g
Benodigdheden
Kookpan
alles in 1 pan
vergiet
spatel
mes
snijplank

Voorbereiding

Water koken voor de pasta
broccoli in roosjes snijden
tomaten in blokjes snijden (niet te klein)

Bereidingswijze

Kook de broccoli kort (ongeveer 5 minuten) voor.
Doe wat olijfolie in een pan en bak de kipfilet blokjes snel gaar. (lekker om de kipfilet wat de kruiden met zout, peper en nootmuskaat).
Voeg de pijnboompitjes toe aan de kipfilet en bak ze heel kort even aan.
Giet de broccoli af en voeg het toe aan de kipfilet.
Kook de pasta.
Voeg de pesto en de creme fraiche toe aan de kipfilet en de broccoli.
Voeg de tomatenblokjes toe aan de sauspan en laat het even sudderen zodat de tomaten opwarmen maar geen puree worden.


Serveertip

Je kan de pasta en de saus los serveren of in de pan door elkaar mixen.
Lekker met geraspte kaas.
Lekker met een wijntje.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rebekka1 avatar
rebekka1

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten