Pasta kip pesto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-11-2008

Heerlijk pasta recept. Kan eigenlijk niet fout gaan en het valt altijd in de smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
Fussili of andere pasta
kipfilet (3 a 4 stukken)
1 flinke stronk broccoli
potje groene pesto
125 ml creme fraiche
ongeveer 4 tomaten
pijnboompitjes

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan
alles in 1 pan
vergiet
spatel
mes
snijplank

Voorbereiding

Water koken voor de pasta
broccoli in roosjes snijden
tomaten in blokjes snijden (niet te klein)

Bereidingswijze

Kook de broccoli kort (ongeveer 5 minuten) voor.
Doe wat olijfolie in een pan en bak de kipfilet blokjes snel gaar. (lekker om de kipfilet wat de kruiden met zout, peper en nootmuskaat).
Voeg de pijnboompitjes toe aan de kipfilet en bak ze heel kort even aan.
Giet de broccoli af en voeg het toe aan de kipfilet.
Kook de pasta.
Voeg de pesto en de creme fraiche toe aan de kipfilet en de broccoli.
Voeg de tomatenblokjes toe aan de sauspan en laat het even sudderen zodat de tomaten opwarmen maar geen puree worden.


Serveertip

Je kan de pasta en de saus los serveren of in de pan door elkaar mixen.
Lekker met geraspte kaas.
Lekker met een wijntje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten