Spruitjesovenschotel met gehakt

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-11-2008

Lekkere ovenschotel voor herfst en winter, maar ik ben dan ook erg dol op spruitjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg schoongemaakte spruitjes (kruisje onderin)
25 gr boter
1 ui, gesnipperd
150 gr ham, in snippers
250 gr rundergehakt
zout, peper, nootmuskaat, paprika- en kerriepoeder
geraspte kaas
Aardappelpuree (circa 750 gr aardappelen, zout, nootmuskaat, melk en klontje boter)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200C.
Aardappelpuree maken en in een ingevette ovenschaal verdelen.
Intussen spruitjes 8 min koken in een beetje water met zout.
Ui op laag vuur aanfruiten, ham even meebakken, dan gehakt en de kruiden goed meebakken.
Spruitjes op de puree, dan gehaktmengsel erop en bestrooien met geraspte kaas.
Circa 20 min in de voorverwarmde oven bakken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

zomaareenbezoeker avatar
zomaareenbezoeker 07-10-2011

Ik zag nu pas (sorry) het commentaar. Het hangt heel erg af van de oven die je gebruikt, maar je kent zelf het beste de eigenschappen van je oven. Bij mij is de bovenwarmte niet te heet en gaat het prima (ik kijk ook wel of ik er evt alu op moet doen, sorry, niet vermeld. Als de bovenwarmte wel erg heet is moet je het even afdekken met omgekeerd alufolie. Maar volgens mij is dat bij veel ovenrecepten het probleem, je eigen oven heeft ook die eigen eigenschappen.. bij mij lukt het wel altijd zoals ik het wil hebben..

Annejuul avatar
Annejuul 04-11-2010

Gisteren heb ik je recept uitgeprobeerd. Helaas vond ik het niet zo``n goed idee om het gehakt met kaas bovenop te leggen. Het gehakt was door de hete oven namelijk donker en taai geworden, waardoor de kruiden niet meer te proeven waren. Ook de spruitjes waren wat droog (volgens mij omdat ze ook vrij bovenin de schotel lagen). De smaak was verder wel goed. Mijn advies is om de spruitjes onderin te leggen, daar bovenop het gehakt, en dan de aardappelpuree. Als je dan op de puree paneermeel strooit en wat klontjes boter, krijg je een prachtige bruine, knapperige bovenlaag!

provo avatar
provo 04-11-2008

Heb je recept meegenomen. Lijkt me lekker. Groetjes Tamara.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten