Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Variatie op bami van de chinees

Variatie op bami van de chinees

Door: deonart

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-11-2008

Ingrediënten 2 personen


VOOR BAMI GROENTE EN VLEES:

100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de Bami zelf)
1 middelgroot ui,fijn
3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden

75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden of zoals bij deze recept van mij op de foto, een stukje schouderham in blokjes gesneden
75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden)
1 ei, geklopt
zout
een heel klein mespunt ve-tjin
zonnebloemolie voor opbakken



Zien ook mijn recept: Variatie op nasi van de chinees en Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

Ontdek meer:

Voorbereiding

VOOR KOKEN VAN MIE:
5 nestjes mie
1 liter kippenbouillon van een tablet voor 500 ml kippenbouillon gemaakt. (Mijn zoon heeft een vriend die zijn vader een Chinese restaurant heeft en schijnbaar gebruiken ze Chinese kippenbouillon. Dit is ook blijkbaar in Chinese toko`s verkrijgtbaar.)
zout
zwarte peper
en een heel kleine mespunt ve-tjin (heel goed uitkijken met hoeveelheid je gebruik zomaar teveel en van te veel kan jij hartkloppingen krijgen)

KOKEN VAN MIE:
1. Breng bouillon met overige ingrediënten aan de kook en voeg bami erbij. Kook bami gaar en spoel koud onder water.
2. Bewaar de bami onder koud water tot begruik. Laat bami uitlekken precies viir gebruik.

Bereidingswijze

VOOR MAKEN VAN BAMI:
1. Fruit aan in een wok met olie de ui, rodepeper, prei, ham, gewokte vlees, zout en ve-tjin tot zacht maar nog stevig.
2. Schep de gewokte groente en vlees na de ene helft van wok en voeg beetje voor beetje de roerei toe en roer stevig om korrelrige roerei te maken. Zorg steeds dat die ei bijna gestold is voor je meer ei toevoegen.
3, Als alle ei gestold zijn voeg je in portjes de mie toe terwijl je het op middelhoog vuur bakken.
4. Bak verder tot de mie goed warm is.

Serveertip

Serveer erbij:
Varkenssaté met pindasaus
Koeproek
Plakjes ham
Spiegelei



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top