Tartaar met kruidendip

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1 ui
1 (kleine) courgette
2 tomaten
1/2 rode paprika
80 gram tartaar
125 gram + 1 eetlepel kwark
1 eetlepel paneermeel
gedroogde oregano
zout
peper
1 theelepel olie
1 eetlepel gehakte verse kruiden (bijv. peterselie en marjolein)
2 eetlepels mineraalwater met koolzuur
1 ciabatta ( circa 50 gram)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de ui en snijd hem doormidden.
Snipper een helft en snijd de rest in fijne repen.
Maak de groenten schoon.
Snijd de courgette in schijven, de tomaten in partjes en hak de paprika in kleine blokjes.
Kneed 1 eetlepel kwark, het paneermeel, de gesnipperde ui en de paprika door het tartaar.
Breng op smaak met oregano,zout en peper.
Kneed de tartaar in de vorm van een schijf.
Verhit de olie in een pan.
Bak de tartaar aan beide zijde aan.
Roer 125 gram kwark, het water en de kruiden glad en breng op smaak met zout en peper.
Neem de tartaar uit de pan en zet hem afgedekt weg.
Bak de reepjes ui, de courgette en de tomaten circa 5 minuten aan in het braadvet.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer met de ciabatta.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chimpie96 avatar
chimpie96

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten