TOSCAANS RUNDVLEES

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • TOSCAANS RUNDVLEES

    TOSCAANS RUNDVLEES

    TOSCAANS RUNDVLEES

  • TOSCAANS RUNDVLEES

    TOSCAANS RUNDVLEES

    TOSCAANS RUNDVLEES

  • TOSCAANS RUNDVLEES

    TOSCAANS RUNDVLEES

    TOSCAANS RUNDVLEES

Heerlijk hoofdgerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
zout

3 el boter of margarine

1 kg runderstoofvlees,in stukken van ±5 x 5 cm

100 g winterwortel,in plakken

1/2 prei, in ringen

1 stengel bleekselderij,in ringen

2 uien, fijngesneden

5 teentjes knoflook, geperst

2 gedroogde rode pepertjes,fijngewreven

150 g gerookte spekblokjes (pancetta)

1 (liefst biologische) sinaasappel

peper

1 el tomatenpuree

30 g verse rozemarijntakjes

3 dl rode wijn

2 dl runderbouillon (van tablet, poeder of fond)

1 el bloem



Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 768,10 kcal
Koolhydraten 25,50 g
Eiwitten 65,40 g
Vetten 35,05 g

Bereidingswijze

Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil eraf.

Bak het spek op laag vuur in ± 10 min. krokant. Voeg de ui, knoflook, gedroogde peper, winterwortel, prei en bleekselderij toe en bak de groenten ± 10 min. zachtjes in het spekvet. Neem het spek en de
groenten uit de pan.

Verhit in dezelfde pan 2 el boter. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het op hoog vuur rondom bruin. Voeg de tomatenpuree en het spek-groentenmengsel toe en bak nog ± 1 min.

Voeg het sinaasappelrasp, de rozemarijntakjes, rode wijn en bouillon toe en breng alles tegen de kook aan. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht op laag vuur ± 3 uur stoven tot het vlees gemakkelijk uit elkaar valt.

Roer 1 el boter zacht en meng dit met de bloem tot een pasta (beurre manié). Roer de pasta door het stoofgerecht zodat het bindt en warm het gerecht nog ± 10 min. door

Serveertip

Lekker met een brede lintpasta, maar kan ook goed met gebakken aardappels en sla.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

heleen4 avatar

Doorsturen

Home Recepten