TOSCAANS RUNDVLEES
- Italiaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Heerlijk hoofdgerecht!
Ingrediënten 4 recipe.people
zout3 el boter of margarine
1 kg runderstoofvlees,in stukken van ±5 x 5 cm
100 g winterwortel,in plakken
1/2 prei, in ringen
1 stengel bleekselderij,in ringen
2 uien, fijngesneden
5 teentjes knoflook, geperst
2 gedroogde rode pepertjes,fijngewreven
150 g gerookte spekblokjes (pancetta)
1 (liefst biologische) sinaasappel
peper
1 el tomatenpuree
30 g verse rozemarijntakjes
3 dl rode wijn
2 dl runderbouillon (van tablet, poeder of fond)
1 el bloem
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 768,10 kcal |
Koolhydraten | 25,50 g |
Eiwitten | 65,40 g |
Vetten | 35,05 g |
Bereidingswijze
Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil eraf.
Bak het spek op laag vuur in ± 10 min. krokant. Voeg de ui, knoflook, gedroogde peper, winterwortel, prei en bleekselderij toe en bak de groenten ± 10 min. zachtjes in het spekvet. Neem het spek en de
groenten uit de pan.
Verhit in dezelfde pan 2 el boter. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het op hoog vuur rondom bruin. Voeg de tomatenpuree en het spek-groentenmengsel toe en bak nog ± 1 min.
Voeg het sinaasappelrasp, de rozemarijntakjes, rode wijn en bouillon toe en breng alles tegen de kook aan. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht op laag vuur ± 3 uur stoven tot het vlees gemakkelijk uit elkaar valt.
Roer 1 el boter zacht en meng dit met de bloem tot een pasta (beurre manié). Roer de pasta door het stoofgerecht zodat het bindt en warm het gerecht nog ± 10 min. door
Serveertip
Lekker met een brede lintpasta, maar kan ook goed met gebakken aardappels en sla.