Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. TOSCAANS RUNDVLEES

TOSCAANS RUNDVLEES

Door: heleen4

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-11-2008

Ingrediënten 4 personen


Zout

3 el boter of margarine

1 kg runderstoofvlees,in stukken van ±5 x 5 cm

100 g winterwortel,in plakken

1/2 prei, in ringen

1 stengel bleekselderij,in ringen

2 uien, fijngesneden

5 teentjes knoflook, geperst

2 gedroogde rode pepertjes,fijngewreven

150 g gerookte spekblokjes (pancetta)

1 (liefst biologische) sinaasappel

peper

1 el tomatenpuree

30 g verse rozemarijntakjes

3 dl rode wijn

2 dl runderbouillon (van tablet, poeder of fond)

1 el bloem




TOSCAANS RUNDVLEES
TOSCAANS RUNDVLEES
TOSCAANS RUNDVLEES
TOSCAANS RUNDVLEES
TOSCAANS RUNDVLEES
TOSCAANS RUNDVLEES
TOSCAANS RUNDVLEES
TOSCAANS RUNDVLEES

Heerlijk hoofdgerecht!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil eraf.

Bak het spek op laag vuur in ± 10 min. krokant. Voeg de ui, knoflook, gedroogde peper, winterwortel, prei en bleekselderij toe en bak de groenten ± 10 min. zachtjes in het spekvet. Neem het spek en de
groenten uit de pan.

Verhit in dezelfde pan 2 el boter. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het op hoog vuur rondom bruin. Voeg de tomatenpuree en het spek-groentenmengsel toe en bak nog ± 1 min.

Voeg het sinaasappelrasp, de rozemarijntakjes, rode wijn en bouillon toe en breng alles tegen de kook aan. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht op laag vuur ± 3 uur stoven tot het vlees gemakkelijk uit elkaar valt.

Roer 1 el boter zacht en meng dit met de bloem tot een pasta (beurre manié). Roer de pasta door het stoofgerecht zodat het bindt en warm het gerecht nog ± 10 min. door

Serveertip

Lekker met een brede lintpasta, maar kan ook goed met gebakken aardappels en sla.



Deel dit recept

Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen4
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top