TOSCAANS RUNDVLEES

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 02-11-2008
  • TOSCAANS RUNDVLEES

    TOSCAANS RUNDVLEES

    TOSCAANS RUNDVLEES

  • TOSCAANS RUNDVLEES

    TOSCAANS RUNDVLEES

    TOSCAANS RUNDVLEES

  • TOSCAANS RUNDVLEES

    TOSCAANS RUNDVLEES

    TOSCAANS RUNDVLEES

Heerlijk hoofdgerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
zout

3 el boter of margarine

1 kg runderstoofvlees,in stukken van ±5 x 5 cm

100 g winterwortel,in plakken

1/2 prei, in ringen

1 stengel bleekselderij,in ringen

2 uien, fijngesneden

5 teentjes knoflook, geperst

2 gedroogde rode pepertjes,fijngewreven

150 g gerookte spekblokjes (pancetta)

1 (liefst biologische) sinaasappel

peper

1 el tomatenpuree

30 g verse rozemarijntakjes

3 dl rode wijn

2 dl runderbouillon (van tablet, poeder of fond)

1 el bloem



Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil eraf.

Bak het spek op laag vuur in ± 10 min. krokant. Voeg de ui, knoflook, gedroogde peper, winterwortel, prei en bleekselderij toe en bak de groenten ± 10 min. zachtjes in het spekvet. Neem het spek en de
groenten uit de pan.

Verhit in dezelfde pan 2 el boter. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het op hoog vuur rondom bruin. Voeg de tomatenpuree en het spek-groentenmengsel toe en bak nog ± 1 min.

Voeg het sinaasappelrasp, de rozemarijntakjes, rode wijn en bouillon toe en breng alles tegen de kook aan. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht op laag vuur ± 3 uur stoven tot het vlees gemakkelijk uit elkaar valt.

Roer 1 el boter zacht en meng dit met de bloem tot een pasta (beurre manié). Roer de pasta door het stoofgerecht zodat het bindt en warm het gerecht nog ± 10 min. door

Serveertip

Lekker met een brede lintpasta, maar kan ook goed met gebakken aardappels en sla.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Noukstar avatar
Noukstar 10-01-2015

Hoi Heleen, de eerste keer maakte ik hem met 30 gram rozemarijn, wat in mijn ogen veel teveel was. Sindsdien maak ik hem regelmatig en na een aantal pogingen snij ik nu de blaadjes (zonder takjes) fijn van 3 takjes rozemarijn. Prima balans! Wij eten het altijd met gnocchi, leent zich super voor dit gerecht. Wij genieten iedere keer!

Annadegrote avatar
Annadegrote 22-09-2014

Gesmuld......

angie69 avatar
angie69 02-10-2013

HEERLIJK, bedankt voor het recept.

alidada avatar
alidada 21-12-2012

Hoi Heleen, dit lijkt mij heerlijke smaken. Ik neem het mee en bedankt voor dit recept. Groetjes, Louise

carolientje61 avatar
carolientje61 06-01-2009

Hoi Heleen, Tijdje terug dit recept van je meegenomen en afgelopen zondag pas gemaakt. Wil je even laten weten dat het echt heerlijk was. Zeker voor herhaling vatbaar. groetjes Carin

onceinalifetime avatar
onceinalifetime 31-12-2008

Hallo Heleen. Ik heb dit recept gemaakt en we vonden het verrukkelijk. Grtz, Peter.

salzburg avatar
salzburg 08-12-2008

Dag Heleen, deze variant is net weer een ietsje anders ik probeer het deze week nog uit. groet, Anna

mar72 avatar
mar72 08-12-2008

Neem ik mee, ga ik van t weekend maken! Groetjes, Marianne

pwiggers avatar
pwiggers 08-12-2008

Hoi Heleen, Ziet er heerlijk uit. Neem ik graag van je mee. Bedankt, Petra

carolientje61 avatar
carolientje61 10-11-2008

Het lijkt me heerlijk. Ga het zeker proberen. Ik heb het bij mijn favorieten gezet groetjes carin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten