Draadjesvlees op z`n Vlaams

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-11-2008

Een heerlijke zoete Belgische stoofschotel van rundvlees.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 kilo rundvlees (bijv.runderlappen)
75 gr. boter
5 grote uien in ringen
kastanje champignons 2 bakjes
(evr. tomaten in stukjes)
2tot 3 eetl. bloem
1 flesje Leffe (donker Belgisch bier )
8 kruidnagels (of poeder)
8 jeneverbessen (kneuzen)
4 laurierblaadjes (of poeder)
flinke eetlepel 5 spices
2 rundvlees bouillontabletten
5 teentjes knoflook in stukjes snijden
peper-zout
3 eetl. mosterd (eigen smaak)
8 eetl. bruine suiker`
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
evt. maizena

Voorbereiding

Vlees op kamertemperatuur in blokken snijden, en met peper en de mosterd mengen.
Uien in ringen snijden en knoflook in stukjes.
Champignons in stukken snijden (grof)
(evt. tomaat in stukjes snijden)

Bereidingswijze

In een aparte pan de uien en knoflook langzaam fruiten, bij bruine kleur ruim 2 eetl. bloem toevoegen en nog even 1 minuutje verhitten. (evt. beetje water of alvast scheutje bier toevoegen)
Boter in de jus pan bruin laten worden, vlees direct op hoog vuur toevoegen en goed omroeren zodat het aan alle kanten beetje aangebraden is. Vuur matigen en water plus een half flesje Leffe toevoegen zodat het vlees bijna geheel onder het vocht ligt.
Roer alles goed om en meng nu de uien met knoflook door het vlees.
Zet het vuur even weer iets hoger en voeg de overige kruiden toe, maar nog niet de bruine suiker.
Roer alles nogmaals goed door elkaar en laat met de deksel een klein beetje van de pan, het vlees een uurtje op laag pitjes sudderen. Af en toe goed losroeren. Je kunt nu het zo pittig maken als je zelf wilt, pepertjes, paprika`s sambal o.d toevoegen (maar is eigenlijk niet de bedoeling).
Na pakweg een uurtje sudderen
voeg je nog wat Leffe of water toe, en de bruine suiker eventueel met wat lepels honing.
Na 1,5 uur voeg je de champignons en evt. tomaat toe.
Mocht de jus te dun zijn geworden, kun je maizena gebruiken.
Alles laten sudderen voor zo`n 2a 2,5 uur.
Je hebt nu een heerlijke Belgische stoofpot.

Serveertip

Lekker bij de friet-rijst-stamppotten of groeten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Judith1408 avatar
Judith1408 08-11-2016

Ik ga t vandaag uitproberen, ben heel benieuwd!

antoniake avatar
antoniake 04-12-2013

meegenomen Inge,twijfel er niet aan dat dit heerlijk is smulliegroet Tooske

frewia avatar
frewia 14-10-2013

Ik heb dit recept mee genomen, lijkt me heerlijk. Bedankt

ingewieringa avatar
ingewieringa 14-10-2013

Dank voor al jullie reacties...Eet smakelijk groet Inge

florida10 avatar
florida10 14-10-2013

Het staat nu te pruttelen, heerlijk bedankt!!

ArualB avatar
ArualB 13-10-2013

Lijkt me erg lekker hoor, neem hem mee.

hedy1962 avatar
hedy1962 12-10-2013

Hallo Inge , Gezien onderstaande lovende reacties neem ik je recept GRAAG mee. Ik ben nu een andere stoofschotel aan het bereiden maar ben wel heel benieuwd naar jouw recept. Als ik het gemaakt heb , hoor je het van mij. Groetjes, Hedy

starcopy avatar
starcopy 12-10-2013

@delarosa, Valt wel mee, maar google op 5 spices had gelijk heel veel hits. Dus om daar dan ook nog een uitgebreid antwoord op te geven. ;-) Maar ik ga het recept in elk gevalwel proberen, want ik had deze nog niet gezien.

marie-france avatar
marie-france 12-10-2013

Gezien onderstaande reacties, moet ik dit ook meenemen! Ik ga het proberen. Groetjes, Marijke

Delarosa avatar
Delarosa 12-10-2013

@ starcopy: je bent iemand van weinig woorden he :-)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten