Pompoen/wortelsoep (Kerst canada)

  • Canadees, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-11-2008
  • Pompoen/wortelsoep (Kerst canada)

    Pompoen/wortelsoep (Kerst canada)

    Pompoen/wortelsoep (Kerst canada)

Origineel: `Pumpkin carrot soup with mustard`
Deze soep kan een dag van te voren gemaakt worden en dan opgewarmd. Deze soep is onverwacht heel smakelijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
3 eetlepels plantaardige olie
3 cups (750 ml.) pompoen of andere squash geschild en in dobbelsteentjes
8 wortelen = ongev. 1 pond, in dobbelstenen
1 cup (250 ml) rauwe aardappel in dobbelstenen
1 grote ui, dun gesneden
3 cups (750 ml) kippe-of vegetarische bouillon
1 a 2 eetl. mosterd
1/2 theelepel zout
wat peper
2 eetlepels gehakte verse peterselie (voor garnering)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote sauspan of soeppan met dikke bodem.
Staafmixer of keukenmachine.

Voorbereiding

Schil de aardappels, pompoen en wortelen en snijdt ze in dobbelstenen.

Bereidingswijze

In een grote pan met dikke bodem, verwarm de olie, niet te heet. Voeg de pompoen (of andere squash) en de wortels toe, alsook de aardappels en de ui. Roer vaak, tot de ui glazig is, = ongev. 10 minuten.
Voeg de bouillon toe en 250 ml water. Breng het geheel aan de kook.. Zet de hittebron laag, doe het deksel erop en stoof, regelmatig roerend tot de groentes zeer zacht zijn (ongev. 45 min.).
Gebruik de staafmixer of de keukenmachine om de soep evt. in gedeeltes te pureren.
Klop de mosterd er doorheen, samen met de zout en peper naar smaak. Breng het al roerend weer langzaam aan de kook totdat alles door en door heet is. Als je het een dag van te voren wilt maken, laat het dan vlug afkoelen, Zet het in de koelkast in een goede plastic container.

Bron

Website: Canadian Living

Serveertip

Vlak voor serveren garneren met de peterselie

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 18-02-2014

Hallo Henny, Allereerst bedankt voor je lieve beterschapskaart. Daar was ik heel blij mee. Ik kan je op geen andere manier hiervoor bedanken, dus maar zo. Je soep neem ik lekker mee. Lijkt me heerlijk! Groetjes en liefs, Petra

jakorupo avatar
jakorupo 06-06-2009

Deze soep met kerst gemaakt met kaapse mosterd (van Fairtrade in, wereldwinkel). Ik heb hem geserveerd als voorafje in cappacino vorm. Schuim gemaakt van volle langhoudbare melk. De soep was verrukkelijk.

marita61 avatar
marita61 18-12-2008

ik denk dat het er nu toch maar eens van gaat komen: voor het eerst in mijn leven ga ik pompoensoep maken. ik ben er erg benieuwd naar. eet je deze warm of koud?

antoniake avatar
antoniake 02-11-2008

dag Henny,we houden van pompoensoep met verschillende ingredienten erbij klaargemaakt.meestal maak ik ze als pittige soep op z``n thais .met wortelen nog niet gedaan,daarom ga ik de soep ook zo als hier door jou doorgegeven maken.thanks henny.tooske

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten