Harira Mama Hassna

  • Marokkaans, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-11-2008
  • Harira Mama Hassna

    Harira Mama Hassna

    Harira Mama Hassna

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*5 tomaten, ontveld*5 el milde olijfolie*2 uien, gesnipperd*250 gr rundvlees, in blokjes*1 tl saffraanpoeder of kurkuma*1 tl gemberpoeder*zout*peper*200 gr kikkererwten, geweekt en uitgelekt*1 bos koriander, fijngesneden*1 bos platte peterselie, fijngesneden*1 blikje tomatenpuree (20gr)*100 gr bloem*8 dadels, fijngesneden*4 gedroogde vijgen, fijngesneden*1 citroen*
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pureer de tomaten. Verhit de olie en fruit hierin de uien. Voeg het vlees, de specerijen en zout en peper naar smaak toe en bak het geheel al omscheppend in 2-3 minuten. Voeg dan de kikkererwten en een glas water toe en laat 3 minuten koken. Roer de koriander en de peterselie erdoor en kook de soep nog 30 minuten. Voeg de gepureerde tomaten toe en laat de soep nog 20 minuten koken. Vermeng de tomatenpuree en de bloem met wat water tot een gladde pasta, roer deze door de soep en laat nog 20 minuten zachtjes koken onder af en roeren.

Bron

Margriet

Serveertip

Schep de soep in kommetjes en garneer met de dadels, de vijgen en nog wat fijngesneden koriander. Voeg naar smaak citroensap toe.

ps: Genruik je kikkererwten uit blik? Voeg deze dan tegelijk met de gepureerde tomaten toe en laat ze 20 minuten meekoken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten