Spicy marokkaanse lamsschenkels

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 31-10-2008
  • Spicy marokkaanse lamsschenkels

    Spicy marokkaanse lamsschenkels

    Spicy marokkaanse lamsschenkels

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 lamsschenkels of 1,1 kg lamsvlees in blokjes; 1 eetlepel bloem, plus extra voor het bestuiven; 80 ml olijfolie; 2 uien, gehakt; 3 tenen knoflook, geperst; 2 theelepels gemalen koriander; 2 theelepels gemalen komijn; 1 theelepel gemalen gember; 1½ theelepel paprikapoeder; 2 theelepels harissapasta of gehakte rode peper; 2 eetlepels suiker; 1½ liter warme lamsbouillon of runderbouillon; 1 stuk ingemaakt citroen, schil gehakt, witte deel en vruchtvlees verwijderd; 1 blik tomatenblokjes, à 400 gram; enkele saffraandraadjes; 250 gram pruimen zonder pit; 3 eetlepels grof gehakte korianderblaadjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bestrooi de lamsschenkels met zout en peper en bestuif ze licht met bloem.

Verhit de helft van de olie in een grote braadpan met zware bodem, waar de schenkels net in passen. Bak ze op halfhoog vuur rondom bruin. (Bak in delen als je blokjes lamsvlees gebruikt.)

Neem het vlees uit de pan en leg apart op een bord.

Doe de rest van de olie en de ui bij het bakvet en bak de ui goudbruin.

Voeg knoflook, gemalen koriander, komijn, gember, paprikapoeder en harissapasta toe en bak nog 2 minuten.

Voeg bloem, suiker, bouillon, ingemaakte citroen en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.

Doe het lamsvlees terug in de pan, breng opnieuw aan de kook, verlaag het vuur en laat met het deksel schuin op de pan 30 minuten zachtjes sudderen, draai de schenkels af en toe om zodat ze gelijkmatig garen.

Meng intussen de saffraan met 2 eetlepels warm water en laat trekken.

Schep overtollig vet dat bovenop drijft van de saus, draai het vuur halfhoog en voeg de saffraan met het weekwater toe.

Kook nog 30 minuten en voeg de laatste 5 minuten de pruimen toe, tot de saus ingedikt is en het vlees zacht is.

Bestrooi het lamsvlees met koriander.

Bron

delicious.

Serveertip

Lekker met couscous of aardappelpuree.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten