Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Lamachun

Lamachun

Door: lunafairy

  • Turks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-10-2008

Ingrediënten



Het Deeg:
500 g
bloem
1 ei
200 ml melk
20 g verse gist
Beetje olie
Vulling (topping pizza)
300 g
gehakt ( ik gebruik half rund half lams)
1 pak gezeefde tomaten ( als het kleine pakjes zijn neem er dan twee)
1 of 2 verse pepers ( medium scherp kleur groen)
Knoflook naar smaak ( ik doe 2 tenen)
Zout en peper naar smaak
1 fijngesnipperde ui


Verder heb je nodig


Mengkom, deegroller en oven

Lamachun
Lamachun
Lamachun
Lamachun

Turkse pizza (Lamachun) die ik op verzoek hier plaats. Ik heb er helaas nog geen foto van.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verse gist oplossen met 100 ml lauw water en een theelepel suiker, even laten staan en dan bij de bloem doen.
Snufje zout (nooit in de buurt van de gist laten komen als de gist rijst in bijv. een kuiltje in de bloem)
Gist mengen en laten even laten staan. Bloem in een schaal doen met het zout, ei en de melk. De gist oplossing erbij doen en alles goed doorkneden. Als het deeg te plakkerig is dan nog wat bloem toevoegen. Is het deeg te droog voeg dan nog wat melk of water er aan toe. Het ligt puur aan de kwaliteit van de bloem of de bovengenoemde hoeveelheden kloppen. Ik gebruik zelf meestal bloem van de Lidl. Als je een mooie ronde deegbal hebt dan doe je een scheutje olie in de schaal en rol de deegbal hierdoor heen, dit is o.a. tegen het plakken. Vervolgens het deeg een uur laten rijzen onder een vochtige theedoek.
Maak intussen de topping van de pizza.
Doe het gehakt in een schaal en doe de fijngesneden of geperste knoflook bij. Voeg de gesneden pepers de ui en wat zout en peper erbij. Voeg dan de gezeefde tomaten erbij. Het moet een soort van dikke saus worden. Dat smeert makkelijker uit over het deeg. Je kan hiervoor een eetlepel gebruiken en met de bolle kant de vulling goed verdelen.

Bereidingswijze

Op het aanrecht of keukentafel wat bloem strooien en kleine deegballetjes van het deeg maken. De grote van de balletjes is afhankelijk hoe groot jij je lamachun wilt hebben. Ik doe meestal balletjes ter grote van een ei. Rol de deegballetjes uit tot ze mooi dun zijn en je er bijna door heen kan kijken. Het deeg rijst namelijk nog wat na onder het bakken. Heb je het deeg mooi uitgerold dan kan de topping erop, de topping kun je ook van te voren klaar maken, zo kun je lekker doorwerken.
. Je kan de lamachun bakken in een gewone oven ( in het midden) of je kan ze bakken in een pizzapan.
Het recept is heel makkelijk maar er gaat veel tijd in zitten omdat je de deegballetjes moet rollen, dus houd hier rekening mee voor je begint.

Serveertip

Tip. Houd je van een zachte soepele deegbodem dan kun je i.p.v. melk ook de helft melk en de helft yoghurt doen. De yoghurt smaak proef je niet terug in het deeg

Bron

Van een vriendin



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lunafairy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top