1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Linzensoep
  6. Goedgevulde linzensoep met lamsvlees en rookworst

Goedgevulde linzensoep met lamsvlees en rookworst

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-10-2008

Ingrediënten


1 kilo Linzen; 200 gr rode, 300 gr groene, 300 gr bruine en 200 gr zwarte (deze zijn allemaal te koop in de natuurwinkels), 2 kilo lamsvlees met bot (lamsnek bijv.), 1 knolselderij, 3 prei, 4 uien, 3 winterwortels, 2 blikken ontvelde tomaten in blokjes, 4 theelepels komijnpoeder, 2 rode pepers (zonder zaadjes), 6 knoflooktenen, 1 bosje selderij, boullionblokjes (lekkerste zijn die van een turkse winkel op basis van olijfolie), 6 laurierblaadjes, 6 stukjes foelie


Verder heb je nodig


Grote soeppan


Dit is een heerlijke maaltijdsoep met 4 soorten linzen!!! Het is een enorme pan voor zo`n 15 liter soep, dus even de ingredienten delen als je een "gewone"pan wil klaarmaken. (meestal heb je dan zo`n 3 a 400 gram linzen nodig, een kilo vlees en een zakje groenten voor erwtensoep voor de goede verhouding

Deze soep is voor iedereen een aanrader, `t is een gewone linzensoep met net dat beetje meer .... heb inmiddels veel complimenten gekregen van m`n vrienden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Als eerste het vlees afspoelen onder koude kraan en opzetten met zo`n 7 liter water. Het vlees gaarkoken in ongeveer een uur en dan vervolgens in kleine blokjes snijden.
De knolselderij in kleine blokjes snijden, uien in grove blokjes snijden, prei in ringen, pepers en knoflook in snippers snijden en de wortels in dunne plakjes snijden.
Linzen afspoelen onder koud water en eventueel nakijken op steentjes e.d.

Bereidingswijze

De gesneden groenten bij het vlees in de pan, als deze gaar zijn de linzen erbij (Let op, linzen hebben verschillende kooktijden dus eerst de langstkokende en vervolgens de anderen) boullionblokjes, komijnpoeder, Vlak voor het opdienen nog een bosje fijngesneden selderij erbij (en 2 heerlijke hema worsten, die je van te voren apart hebt verwarmd.)

Serveertip

Lekker met donkerbruin brood.

Bron

Beetje van smul en een beetje van mezelf!!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pannekoek_j


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pannekoek_j
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top