Gehaktbrood uit de "Medina"

  • Marokkaans,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-10-2008
  • Gehaktbrood uit de "Medina"

    Gehaktbrood uit de "Medina"

    Gehaktbrood uit de "Medina"

  • Gehaktbrood uit de "Medina"

    Gehaktbrood uit de "Medina"

    Gehaktbrood uit de "Medina"

Gehaktbrood is lekker; gehaktbrood met de geuren en kleuren van de Marokkaanse Medina (=oude stad) is iets bijzonders....

Deel dit recept

Ingrediënten
400 gram rundergehakt;
1 ui;
1/2 bosje platte peterselie;
5 eieren;
1 flinke teen knoflook;
2 eetlepels roomboter;
1 koffielepel korianderpoeder;
1 koffielepel "ras el hanout";
1 koffielepel kurkuma;
1/2 koffielepel gemberpoeder;
3 mespuntjes komijnpoeder;
zout en peper naar smaak.

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Kook 3 eieren hard in 10 minuten en laat ze "schrikken". Houd apart.

Doe het gehakt in een keukenmachine samen met de gehakte ui, de geperste teen knoflook, de fijngehakte platte peterselie.
Voeg er het korianderpoeder, de "ras el hanout", de kurkuma, het gemberpoeder, het komijnpoeder en peper en zout naar smaak aan toe.
Breek 1 ei boven dat alles.
Laat de keukenmachine 2 keer kort draaien om alle ingredienten goed met elkaar te vermengen.



Bereidingswijze

Vet een bakplaat goed in en vorm een "brood" van het verkregen gehaktmengsel.
Maak een groef bovenin het gehaktbrood en leg daar achter elkaar de eieren in.
Maak de bovenkant van het gehaktbrood weer zodanig dicht dat de eieren geheel bedekt zijn. Strijk alles mooi glad, desnoods met een beetje water.

Maak wat inkepingen met een mes in de bovenkant van het gehaktbrood.
Bestrijk het "brood" met het losgeklopte overgebleven ei en zet in de oven.
Bak het gehaktbrood in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.
Serveer met daarbij b.v. tomatensalade en/of gebakken aardappelen.

Laatste reacties

ankie43 avatar
ankie43 17-04-2015

Hallo Amber, het was een heerlijk gehaktbrood. ik had alleen geen ras el hanout, dat moet ik nog eens maken of halen.Heb het gegeten met rijst en champignonragout. Was een lekker maaltje. bedankt en fijn weekend. Ankie.

marie-france avatar
marie-france 07-04-2015

Ik neem het mee , laat je nog weten wanneer ik het gemaakt heb.

jikke2 avatar
jikke2 06-04-2015

ik eet hem vanavond, en ik ben benieuwd.

ArualB avatar
ArualB 04-04-2015

Neem ik mee, dank je wel!

Tukker88 avatar
Tukker88 24-01-2013

Lijkt me erg lekker en heb het recept meegenomen. Thanks!

Mecje3 avatar
Mecje3 31-03-2010

Zo zo.... echt lekker zeg. Lekker tomatensaladetje erbij gemaakt met citroen/yoghurt dressing en een rood wijntje erbij, perfect :-) Bedankt ;-)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten