1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Visschotel

Visschotel

Door: dolinda2

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2008

Ingrediënten 4 personen



  • 800 gram kabeljauwfilet
  • sap van 1 citroen
  • enkele druppels worcestersaus
  • zout, peper uit de molen
  • 500 gram aardappelen
  • 2-3 eetlepels boter
  • 500 gram aubergines
  • meel om te bestuiven
  • olijfolie om te bakken
  • 2-3 rode paprika`s
    VOOR DE SAUS:
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 6-8 tomaten,ontvelt en in blokjes gesneden
  • 100 ml witte wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 snufje kaneel
  • 1 snufje suiker
  • boter om in te vetten
  • 200 gram geraspte kaas
  • 1 bosje munt


Verder heb je nodig


Ovenschaal

Visschotel
Visschotel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180°C.
Hete lucht op 160°C.

De kabeljauwfilets onder stromend water wassen, droog deppen, met citroensap en worcestersaus bedruipen, met zout en peper kruiden en in de koelkast 10-15 minuten laten intrekken.

Bereidingswijze


  • De aardappelen schillen en in schijven snijden.
  • De boter verhitten in een pan en de aardappelschijven daarin bakken, eruit halen en warm wegzetten.
  • De aubergines schoonmaken, wassen, in schijven snijden, zouten, peperen en door de bloem halen.
  • De olijfolie in het overgebleven bakvet doen en de aubergineschijven daarin bakken, eruit halen en warm wegzetten.
  • De paprika`s halveren, ontpitten, wassen, goed laten uitlekken, op een bakblik leggen en in de voorverwarmde oven ca. 20 minuten laten garen, eruit halen en de van de schil ontdoen.
  • Voor de saus de olijfolie in een pan verhitten. Hierin de ui en de knoflook glazig fruiten.
  • De tomatenblokjes met de witte wijn, laurierblaadjes en rozemarijn bij de knoflookuien doen en een keer flink laten opkoken.
  • De tomatensaus met zout, peper, kaneel en suiker krachtig kruiden.
  • Een ovenschaal invetten met boter, de aubergines, aardappelen, visfilets en de stukken paprika in lagen met de tomatensaus in de ovenschaal doen.
  • Tot slot de rest van de tomatensaus daarover verdelen, met geraspte kaas bestrooien en in de oven ca, 20-25 minuten laten garen.
  • Na het einde van de gaartijd de visschotel uit de oven halen, met de fijngesneden munt bestrooien en meteen serveren.

Bron

De beste ovenschotels.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dolinda2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top