Vegetarische ovenschotel met waterkers-avocadosalade

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-10-2008
  • Vegetarische ovenschotel met waterkers-avocadosalade

    Vegetarische ovenschotel met waterkers-avocadosalade

    Vegetarische ovenschotel met waterkers-avocadosalade

Vegetarische ovenschotel van paprika`s, sperziebonen en knoflook-aardappelpuree, geserveerd met salade van waterkers, avocado en geroosterde pijnboompitjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 grote aardappelen
1 bol knoflook
1 grote rode ui
4 gegrilde rode paprika`s (uit potje)
1 rode paprika
200 gr sperziebonen
150 gr geraspte pittige kaas (bijv. parmezaan, pecorino of oude goudse)
ong. 150 ml melk
olijfolie
peper, zout
1 el paprikapoeder

voor de salade:
1 zak waterkers
2 avocado`s
2 volle handjes pijnboompitjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal, oven (met grill liefst), kookpan, koekenpan

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden

Prepareer de salade:
was eventueel de waterkers
snijd de avocado doormidden, ontpit, ontvel en snijd in kleine blokjes
rooster de pijnboompitjes in twee minuutjes op hoog vuur goudbruin (niet te bruin!!)

Snijd de knoflookbol doormidden, besprenkel met aluminiumfolie en plaats een half uurtje in de oven
Haal de knoflook uit de oven, haal het vlees uit de velletjes en plaats in de koelkast

Schil de aardappelen en snijd in schijfjes
versnipper de rode ui
laat de rode paprika`s uitlekken en snijd in blokjes
was de paprika, snijd door vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes
dop de sperzieboontjes en snijd in stukjes van ong. 3 cm lang

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in de kookpan in ongeveer 15 - 20 min gaar, giet af
Kook de sperzieboontjes en paprikablokjes (niet de gegrilde paprika!) in enkele minuten al dente en giet af

Pureer de aardappelpuree met de knoflookteentjes, roer de melk erdoorheen en breng op smaak met zout en peper
Vet de ovenschaal in met olijfolie (tip: keukenpapier)

Mix de gegrilde paprikablokjes, de rode ui, het sperziebonen-paprikakooksel door elkaar en verdeel over de bodem van de ovenschaal
Schep de aardappelpuree erop en verdeel met een lepel gelijkmatig over de groenten
Bestrooi met de geraspte kaas, vervolgens het paprikapoeder (eventueel nog wat peper en zout)

Plaats ongeveer 30 minuten in de oven, zet eventueel de laatste minuutjes de grill nog even aan

Bron

Eigen recept, met dank aan Bladerdeegqueen voor de knoflookbereiding!

Serveertip

Plaats op ieder bord een volle hand waterkers, volle eetlepel avocado, bedruppel met olijfolie en bestrooi met pijnboompitjes. Bestrooi met peper en zout. Je kunt de ovenschotel op tafel door de gasten zelf laten opscheppen of vantevoren zelf naast de salade plaatsen. Eet smakelijk!

Laatste reacties

evdk avatar
evdk 30-01-2011

hoe besprenkel je een knoflookbol met aluminiumfolie?? haha, je zal wel olijfolie bedoelen en in aluminiumfolie pakken?? We gaan het vanavond eten, ben benieuwd, lijkt me erg lekker. Groetjes, eef

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten