Zalm met koriandermayonaise op bedje van tomatensalsa

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Zalm met koriandermayonaise op bedje van tomatensalsa

    Zalm met koriandermayonaise op bedje van tomatensalsa

    Zalm met koriandermayonaise op bedje van tomatensalsa

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
4 tomaten
1 rode ui
1 bosje koriander
1 citroen
2 eierdooiers
zonnebloemolie
400 gram zalm
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de tomaten in vieren en haal de pitten en sap eruit.
Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes, Snijd de rode ui ook heel fijn.
Meng de tomaat en rode ui samen met wat fijngesneden koriander.
Houd nog wat van de koriander achter.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

Maak de mayonaise, zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en spits ze.
Klop de eierdooiers op en giet er steeds straaltjes olie bij, totdat de mayonaise op gewenste dikte is.
Meng dit met de citroensap en wat gesneden koriander.

Leg de zalm in een ovenschaal en smeer deze in met de mayonaise.
Leg deze een paar minuten in de oven.
Vervolgens zet je de schaal met de tomatensalsa ook even in de oven om de kou er even af te halen. Dit is namelijk het lekkerst.

Indien je de mayonaise zelf maakt let er dan op dat de mayonaise niet te heet wordt en het een eierkoek wordt.
Maak je de mayonaise niet zelf dan heb je dit gevaar niet.

Bron

smakenverschillen.nl

Serveertip

Doe de tomatensalsa in een kookring en leg hierin een stuk zalm op garneer desgewenst met wat extra koriander.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

nanettel avatar
nanettel

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten