Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Jamie Oliver - Vanille-kwarktaart met frambozensaus

Jamie Oliver - Vanille-kwarktaart met frambozensaus

Door: annelinidangelo

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-10-2008

Ingrediënten 8 personen


150 g boter + extra klontje voor het bakblik
200 g tarwebiscuits
100 g havervlokken
1 vanillestokje of 1 theelepel vanille-essence
600 g kwark
150 g suiker
1 citroen
1 sinaasappel
3 dl slagroom
Voor de frambozensaus

100 g suiker
500 g frambozen



Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Vet een springvorm (23 cm doorsnede) in met het klontje boter. Stop de biscuits in een schone theedoek en sla ze met een deegrol tot fijne kruimels. Zet een pan op een laag vuur, doe de havervlokken erin en rooster ze tot ze wat donkerder worden. Snij de boter in stukjes en doe die met de biscuitkruimels in de pan. Roer met een houten lepel tot je een homogeen mengsel hebt.
2. Zet de pan van het vuur, schep het mengsel in de springvorm en strijk het oppervlak mooi glad. Druk de biscuitbodem voorzichtig aan met de achterkant van een metalen lepel, hij moet mooi glad en gelijkmatig zijn. Zet de bodem 1 uur in de koelkast om op te stijven.
3. Snij voor de vulling het vanillestokje in de lengte door en schraap voorzichtig het merg eruit. Doe alle kwark in een mengkom met de vanillezaadjes of de vanille-essence, de suiker en de geraspte citroen- en appelsienschil. Roer alles goed tot je een mooie gladde massa hebt.
4. Klop in een andere kom de slagroom op tot hij in zachte pieken blijft staan. Spatel de helft ervan door het kwarkmengsel en spatel er vervolgens de rest van de opgeklopte room door. Schep het homogene mengsel op de biscuitbodem, gebruik een spatel om het glad te strijken.
5. Zet de taart minstens 1 uur in de koelkast. Haal ze uit de vorm door met een paletmes langs de rand te gaan en zet ze op een schaal. Meng de suiker met de frambozen in een kom, gebruik je handen om ze goed door elkaar te knijpen. Giet dit mengsel over de kwarktaart.

Bron

Jamie oliver - kookrevolutie - libelle



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annelinidangelo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top