Jamie Oliver Tagliatelle met broccoli en pesto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-10-2008
  • Jamie Oliver Tagliatelle met broccoli en pesto

    Jamie Oliver Tagliatelle met broccoli en pesto

    Jamie Oliver Tagliatelle met broccoli en pesto

Dit is een vlugge versie van een klassiek Italiaans gerecht dat tagliatelle alla Genovese heeft. Voordat je nou denkt dat ik helemaal geschift geworden ben omdat ik geschaafde aardappel door de pasta doe, moet ik je even uitleggen dat het juist heel authentiek is om gesneden of gepureerde aardappel in pastagerechten te verwerken. Het voegt een bepaalde romigheid toe die heel goed werkt en waanzinnig smaakt – je moet het echt eens proberen.
Jamie Oliver

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 middelgrote aardappel
1 stronk broccoli
een flinke bos verse basilicum
70 g Parmezaanse kaas
zeezout
400 g gedroogde tagliatelle
4 eetlepels groene pesto
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Om de pasta voor te bereiden:
Was en schil de aardappel en snijd hem met een dunschiller in flinterdunne plakjes # Snijd het uiteinde van de stronk van de broccoli af # Snijd de broccoliroosjes los en houd ze apart # Snijd de dikke steel eerst in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes # Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes en gooi die laatste weg # Rasp de Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Om de pasta te koken:
Breng een grote pan gezouten water aan de kook # Doe de tagliatelle met de broccolisteeltjes in de pan en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking # Doe er 2 minuten voordat de tagliatelle klaar is de broccoliroosjes en de plakjes aardappel bij # Laat alles in een vergiet boven een grote kom uitlekken, bewaar een beetje van het kookvocht, en doe alles terug in de pan # Hak de helft van de basilicumblaadjes en doe ze samen met de pesto en de helft van de Parmezaan bij de tagliatelle in de pan # Schep alles goed om en roer er, als je de saus te dik vindt, een scheutje van het kookvocht bij om hem wat te verdunnen

Bron

Jamie Oliver - Kookrevolutie telegraaf

Serveertip

Om de pasta te serveren:
Verdeel de pasta in 4 tot 6 kommen # Strooi er de rest van de Parmezaan en de basilicumblaadjes over # Serveer er een grote kom lekkere salade bij

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Lekkerbeetjekoken avatar
Lekkerbeetjekoken 13-06-2020

Ik vind het gebruik van een potje pesto en dan zeggen dat het een goed recept is barbaars. Dan kan je wel zeggen dat het gebruik van aardappel door de pasta heel authentiek is, maar je ontkracht alle kwaliteit als je pesto uit een potje gebruikt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten