Jamie Oliver Aziatische kippensoep met noedels

  • Aziatisch, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-10-2008
  • Jamie Oliver Aziatische kippensoep met noedels

    Jamie Oliver Aziatische kippensoep met noedels

    Jamie Oliver Aziatische kippensoep met noedels

Dit is echt een heel snel gerecht, maar je moet er wel tegelijkertijd de groenten en noedels voor koken in de een pan, terwijl je in een andere pan de kip bakt

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 eetlepel gemengde zaden (pompoen, maanzaad, zonnebloem)
een kleine handvol cashewnoten
2 kipfilets, liefst vrije uitloop of biologisch
2 theelepels vijfkruidenpoeder
zeezout en zwarte peper uit de molen
olijfolie
een stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim
½ tot 1 verse, rode Spaanse peper, naar smaak
1 kippenbouillonblokje, liefst biologisch
100 g rijstnoedels
een handvol peultjes
6 dunne of 4 groene asperges van normal formaat
6 baby-maïskolfjes
sojasaus
sap van 1 limoen
een kleine handvol spinazieblaadjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 564,81 kcal
Koolhydraten 54,55 g
Eiwitten 41,29 g
Vetten 18,20 g
Benodigdheden
pan en koekenpan

Bereidingswijze

Zet een ketel water op. # Zet een middelgrote koekenpan of wok op hoog vuur en doe de cashewnoten en zaden er meteen in # Zet een grote pan op hoog vuur # Vul de pan met een liter kokend water uit de ketel en leg er een deksel op # Hussel de noten en zaden om tot ze goed warm zijn – dat duurt een paar minute # Snijd intussen de kipfilets in de lengte in 3 stukken en doe ze in een kom # Bestrooi de stukjes kip met vijfkruidenpoeder en een flinke snuf peper en zout en roer ze om # Schep de noten en zaden als ze klaar zijn op een bordje # Zet de lege pan terug op hoog vuur # Giet een scheut olijfolie in de hete pan, doe de stukjes kip erbij en bak ze in 5 minuten goudbruin terwijl je ze nu en dan omschept






Schil, terwijl de kip staat te bakken, de gemberwortel en snijd hem in dunne plakjes # Snijd de Spaanse peper in ringetjes # Verkruimel het bouillonblokje in de pan kokend water # Doe de helft van de pepertjes, alle gember, je noedels, peultjes, asperges en maïskolfjes en 2 eetlepels sojasaus bij de bouillon # Breng het aan de kook en laat het al roerend, 2 tot 3 minuten koken # Snijd de limoen doormidden en knijp het sap erbij # Tegen de tijd dat de noedels en groenten gaar zijn, is ook de kip klaar # Haal een stukje kip uit de pan en snijd het in de lengte doormidden om te controleren of het echt door en door gaar is – haal dat het geval is alle stukjes uit de pan halen en snijd ze allemaal doormidden, zodat de sappige binnenkant zichtbaar is (bak de kip alsjeblieft niet té gaar) # Verdeel de voor het serveren de spinazieblaadjes in twee kommen en schep er de bouillon, noedels en groenten op # Verdeel de stukjes kip in de kommen en bestrooi ze met de geroosterde zaadjes, cashewnoten en de rest van de pepertjes

Bron

Jamie Oliver - Kookrevolutie telegraaf

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten