3 el sojasaus
6 el vissaus
2,5 el bruine suiker
3 teentjes knoflook, gehakt
1 el. verse gember, geraspt
1 rode peper
3 el limoensap
100 gr. sla (gemengd)
0,5 komkommer, overlangs gehalveerd en in plakjes
1 rode ui, in hele dunne plakjes
2 lente-uitjes, in stukjes
12 cherry tomaatjes, gehalveerd
2 biefstukjes
1 bosje verse koriander
Een pittige salade die ik vaak als maaltijdsalade eet. Ook goed voor de lijn!
Maak een marinade van de gember, sojasaus, 3 el. vissaus, 2 el. bruine suiker en 3 teenjes knoflook. Marineer de biefstukken hier ca. 8 uur in.
Verdeel alle groenten over 2 grote borden. Dep de biefstukjes schoon en droog en grill ze 3 min. aan iedere kant. Laat je 5 minuten rusten, ze mogen lauw zijn. Wrijf in een vijzel de peper fijn met de limoensap, 3 el. vissaus en 0,5 el. suiker. Desgewenst kun je daar ook nog knoflook aan toevoegen. Schep de dressing over de salade. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg ze op de salade. Garneren met geknipte koriander.
Internet, maar wat aangepast.