1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Pastitsio

Pastitsio

Door: jettekip

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-10-2008

Ingrediënten 4 personen


300 gr rundergehakt
2 uien
5 tenen knoflook
1 glas rode wijn
peper
zout
3 takjes munt (1 lepel gedr munt)
piment (1 lepel of 5 bolletjes)
2 pijpjes kaneel
3 laurierblaadjes
1 blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
200 gram spaghetti
1 ei
4 eetlepels bloem
3 eetlepels becel vloeibaar of boter
3,5 dl melk (of meer)
nootmuskaat
zout en peper
100 gram parmezaan of gruyère



Verder heb je nodig


Braadpan
steelpan
"pastapan"
ovenschaal


Pastitsio is een griekse pastaschotel, die je bakt in de oven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen

Bereidingswijze

Men neme 300 gram runder- of lamsgehakt, 2 uien, vele tenen knof naar smaak, peper, zout, munt (drie takjes of een lepeltje gedroogd), piment (1 lepeltje gemalen of 5 bolletjes) , 2 pijpjes kaneel, 3 laurierblaadjes. Dit bak je zonder extra olie in de opgeschreven volgorde. Als het gehakt lekker bruin is en de uien ook dan voeg je er een blikje tomatenpuree aan toe, dit even meebakken, het glas rode wijn en 200 ml water toevoegen, alsmede een blik gepelde tomaten. Dit laat je 30 à 45 minuten sudderen. Pasta koken (± 200 gram spaghetti of penne), een eiwit toevoegen aan de pasta als deze gekookt en uitgelekt is, flink door elkaar roeren (met je handen werkt `t beste) in de pan. Bechamelsaus maken van bloem, boter (ik neem meestal gewoon becel vloeibaar, 3 lepels, smaakt uitstekend) en melk, nootmuskaat, zout en peper naar smaak toevoegen. Als de bechamel klaar is deze van ´t vuur halen en er de eierdooier aan toevoegen (die je nog over had) alsmede 100 gram kaas. Flink doorroeren en niet meer terugzetten op ´t vuur! Ovenschaal (groot) invetten, de helft van het pasta/eiwitmengsel erin doen, alle vleessaus erop, de tweede helft van de pasta erop en daarna de bechamelsaus. Vervolgens nog 45 minuten bakken op ± 180°. Smullen maar!!!!!!!!!!!!

Serveertip

Met groene sla.

Bron

Griekse klassieker.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jettekip
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top