Lasanga met 3 kazen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Diepe ovenschaal.

Bereidingswijze

1 kilo rundergehakt met een Ei en 75 gram geraspte Pecorino of Parmezaanse Kaas, peper, een snee witbrood geweekt in melk en daarna uitdrukken, geperst teentje knoflook.
Alles goed mengen en 28 balletjes van rollen.
Deze door iets meel rollen en in Olijfolie goudgeel bakken.
Aan de kant zetten.


De Tomatensaus:

2 kilo verse Tomaten (ontvellen) of 3 blikjes pizzatomaten, 1grote Ui heel fijn gesnipperd,
1/5 theelepel: Majorein, Basilicum.
1 Pakje Mozzarella in schijven snijden, 2 laurierblad, 2 Kruidnagel,
Uien zachtjes braden tomaten met kruiden toevoegen en goed mengen
alles 20 minuten laten koken.
Van het vuur nemen en de Mozzarella Toevoegen.
Aan de kant zetten.

De Bechamelsaus:

75 gram Boter in een pan laten smelten- niet bruinen.
6 eetlepels bloem en met een garde goed mengen.
750 ml Melk en 250 ml Room: Met kleine scheutjes toevoegen en steeds weer laten opkoken.( de saus moet goed gebonden blijven) iets laten inkoken wel blijven roeren anders ontstaat een vel.
Van het vuur nemen en 75 gram Parmezaanse kaas toevoegen.
Met peper en nootmuskaat op smaak brengen.
(Geen zout want Parmezaanse kaas is al zout genoeg)

Lasangabladen: kant en klaar.

Grote schaal met boter of olie insmeren.
Oven voorverwarmen: 150 / 4/ Electr.
Begin met gehaktballetjes in de tussenruimtes leg ik Gourgette plakjes
Daarop lasanga, Dan een laag Tomatensaus, dan Lasanga, daarna Bechamelsaus, Lasanga enz, enz,
SLUITEN met Bechamelsaus en tot slot bestrooien met ChedderKaas.

Goudgeel bakken langsaam is beter dan snel.
1 uur op 4/ electr. 150graden. ¾ uur met alluminiumfolie ¼ zonder A.

Smakelijk !!!! 3 Kazen Lasagna.

Bron

Annie Cox

Serveertip

Heerlijk met een gemengde sla.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

anniecox avatar
anniecox

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten