Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Courgette
  5. Gehaktschotel met courgette

Gehaktschotel met courgette

Door: dolinda2

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2008

Ingrediënten 4 personen



  • 600 gram gemengd gehakt
  • 2-3 eetlepels boter
  • 2 uien, fijngehakt of in plakjes gesneden
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt of in plakjes gesneden
  • 1 struik selderijstengels, gewassen en in eetbare stukjes gesneden
  • zout, peper uit de molen
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 eetlepel geplukte majoraan
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 200 ml groentenbouillon
  • 200 ml room
  • 2 courgettes, gewassen en in plakken gesneden
  • 250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
  • 250 gram mozzarellakaas, in plakken gesneden


Verder heb je nodig


Ovenschotel

Gehaktschotel met courgette
Gehaktschotel met courgette
Gehaktschotel met courgette
Gehaktschotel met courgette
Gehaktschotel met courgette
Gehaktschotel met courgette

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180°C.

Bereidingswijze


  • Het gehakt met de boter in een pan doen en het vlees al roerend bakken.
  • De uien en de knoflook erbij doen en kort meebakken.
  • De selderijstukjes toevoegen en kort meegaren.
  • Het geheel met zout, peper, nootmuskaat, cayennepeper, majoraan en paprikapoeder stevig kruiden, de groentenbouillon erbij gieten en de room erdoor roeren.
  • Op matig vuur 6-8 minuten laten pruttelen, vervolgens nogmaals nakruiden en in een ingevette Ovenschaal doen.
  • De courgetteplakken, kerstomaatjes en mozzarella in lagen over het gehaktmengsel doen.
  • De schotel in de oven ca. 25-30 minuten laten garen.
  • Na het einde van de gaartijd de schotel eruit halen, en direct serveren.

Bron

De beste ovenschotels.



Deel dit recept

Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dolinda2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top