
1 avocado
50 ml crème fraîche (light)
1 el citroensap (vers)
25 gr (vaste) geitenkaas
100 tuinkruidenbouillon
2 el droge witte vermouth (bijv. martini extra dry)
1/4 bakje tuinkers
peper, zout
Staafmixer of keukenmachine, kookpan, 4 shotglaasjes
Een koud avocadosoepje met verkuimelde geitenkaas en tuinkers, heerlijke amuse
Prepareer de kruidenbouillon in de kookpan, laat afkoelen
Snijd de avocado doormidden, ontvel en verwijder de pit. Snijd in blokjes
Verbrokkel de geitenkaas
Snijd de tuinkers
Pureer de avocado met de crème fraîche en citroensap.
Roer de bouillon en vermouth erdoorheen, breng op smaak met peper en zout.
Schenk in ieder shotglaasje avocadosoep
bestrooi met verbrokkelde geitenkaas en tuinkers.
wiske 27-10-2008
ga ik zeker is proberen groetjes anja