Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Fusion keuken
  5. Garnalen
  6. Curry risotto met garnalen

Curry risotto met garnalen

Door: pietro911

  • Fusion, Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-10-2008

Ingrediënten 4 personen


300 gram risotto (bij voorkeur carnaroli) , currypoeder (bij voorkeur Madras), 15 cl room, 20 gram ongezouten boter, 2 sjalotjes, 50 cl kippenbouillon, 16 scampiestaarten, verse koriander. 100 ml droge witte wijn.


Verder heb je nodig


Koekenpan (bij voorkeur een zware gietijzeren). Houten spatel

Curry risotto met garnalen
Curry risotto met garnalen
Curry risotto met garnalen
Curry risotto met garnalen

Curry risotto met garnalen en koriander.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de sjalotjes ragfijn. Ontdoe de scampies van het darmkanaal.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan. Bak hierin de sjalotjes glazig. Voeg de risotto toe en bak enkele minuten op een matig vuur (schraap regelmatig de risotto van de bodem en schep deze om zodat deze niet kan aanbakken en alle korrels met de boter bedenkt zijn). Zet het vuur hoog en wacht een halve minuut met het toevoegen van de wijn (de risotto moet als het waren worden geroosterd). Het vuur terug middelhoog zetten en de rijst opnieuw verdelen. Afhankelijk van hoe zout de bouillon is (gebruik bij voorkeur geen blokjes maar eigen gemaakte) zout bijvoegen. Doe zodra de bouillon opgenomen is telkens opnieuw een lepel er bij. Bak ondertussen de scampies in een andere pan en breng de room tegen de kook. Breng de room op smaak met de curry en eventueel zout. Na 20 minuten wanneer de risiotto gaar is (de risotto moet nog wel stevig zijn) de curryroom toevoegen en het vuur uitzetten. De risiottto met het deksel op de pan nog enkele minuten laten staan.

Serveertip

Verdeel de risotto over de voorverwarmde borden. Leg op ieder bord 4 scampistaarten. Strooi de koriander over het geracht.

Bron

Eigen receptuur.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pietro911
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top