`20` Ideeën voor (lepel)hapjes

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 0-10 min.

hele leuke hapjes

Deel dit recept

Ingrediënten
zie onder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

lepels

Bereidingswijze

1/2 kwarteleitje met wat zalmeitjes (of kaviaar)

- alle soorten mousse, bijvoorbeeld van mosselen, zalm of eendenlever

- filet américain met daarop 1/2 kwarteleitje

- rilletes van eenden- of varkensvlees

Deze hapjes doen het altijd goed:

- bestrijk een plakje rosbief met filet américain of gekruide tartaar, leg er een kwart eitje op en rol het op

- plakjes seranoham; deze ham heeft verder niets nodig

- gevulde eieren

- gevulde dadels

- bestrijk plakjes mortadella met boursin en rol ze op

- laat peren uit blik uitlekken, snijd ze in kwarten en besmeer de holte met (Papillon)roquefort

- bestrijk stukjes manchego of cabrales met membrillo

- bestrijk plakjes gerookte zalm met wasabi of mierikswortelcrème en rol ze op of vouw ze dubbel

- plakjes gekonfijte roseval-aardappel met daarop een stukje gerookte paling (of kaviaar!) en een toefje

crème fraîche

- bestrijk plakjes kalfsfricandeau met tonijnmayonaise (vitello tonato) en rol ze op

- Uitgelekte plakjes komkommer (1/2 cm dik) kunt u heel goed gebruiken in plaats van toastjes; bijna elk beleg past er goed bij.

- miniquiches

- Snijd plakjes croisantdeeg eenmaal door, rol ze op met een plakje bacon en bak ze

- snijd een tortolla de patata in puntjes

- rol plakjes jamòn serrano op en prik ze vast met een olijf

Bron

sjeef

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

anneliniangelo avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten