1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. Traditional Christmas Pudding (Kerst UK)

Traditional Christmas Pudding (Kerst UK)

  • Engels, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-10-2008

Ingrediënten 8 personen


115 gr. Boter
225 gr. bruine Suiker
50 gr. zelf rijzend Zetmeel
1 el gemengde Kruiden
¼ el Nootmuskaat
½ el Kaneel
2 Eieren
Rasp van 1 Sinaasappel (of Citroen)
115 gr Broodkruimels (wit)
175 gr. lichte Rozijnen
175 gr. donkere Rozijnen
115 gr. Krenten
25 gr. Amandelen (versnipperd)
1 kleine Appel (schoongemaakt en grof geraspt)
150 ml Cognac, Rum of Sherry
Sap van 1 Sinaasappel (of Citroen)


Verder heb je nodig


De gemengde kruiden zijn : Voor 1 theelepel, meng 1/2 theelepel kaneel, ¼ theelepel gemalen kruidnagel en ¼ theelepel gemalen nootmuskaat.


Traditional Christmas Pudding (Kerst UK)
Traditional Christmas Pudding (Kerst UK)
Traditional Christmas Pudding (Kerst UK)
Traditional Christmas Pudding (Kerst UK)
Traditional Christmas Pudding (Kerst UK)
Traditional Christmas Pudding (Kerst UK)
Traditional Christmas Pudding (Kerst UK)
Traditional Christmas Pudding (Kerst UK)

Een traditioneel Engels Kerst dessart wwat niet mag ontbreken in een Kerstnmenu

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1-Snij een cirkel, met de grootte van de bodem van de gebruikte kom.
2-Meng de suiker door de zachte boter. Meng het zetmeel, de kruiden en de eieren erdoor en vervolgens de rest van de ingrediënten. Het mengsel moet dik maar vloeibaar zijn.
3-Schep alles nu over in de kom
4-Dek dit af met een schijf/cirkel bakpapier.
5-Maak een plooi van ± 1½ cm in een nieuw stuk bakpapier en dek hier de schaal mee af. Bind af met een touw aan de onderkant. Pak alles nogmaals in, maar nu in folie.
6-ind er kruisling een tou omheen, dienend als `handvat`. Zet de schaal nu in een pan, geplaatst in een grotere pan met kokend water en `stoom` dit een 5-6 uur. Een alternatief is de schaal in een pan met halfhoog kokend water te zetten en deze heel goed af te sluiten. Controleer het water regelmatig, schenk er evt. wat kokend waer bij (ivm verdamping). Als de pudding gaar is kan deze apart gezet worden om af te koelen. Haal nu de folie en het papier er af. Kan nu direct gegeten worden (Keer om op een blad, laat even staan om de bodem los te krijgen doordat de hitte het vet van het bakpapiertje onderin zacht maakt) of pak opnieuw in als in het begin. En verwarm/stoom ± 2 uur vooraleer het op te dienen.

Serveertip

De alcohol hoeft er niet door (ivm kinderen ?) maar is wel lekker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrilevison


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrilevison
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top