1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Spruitjesstamppot

Spruitjesstamppot

Door: nmbvv

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-10-2008

Ingrediënten 4 personen


750 gram aardappelen
500 gram spruitjes
150 gram spekreepjes
25 gram boter
1 à 2 uien gesnipperd
melk
2 eetlepels mosterd
zout
peper


Spruitjesstamppot
Spruitjesstamppot

Lekker winters en makkelijk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar. Kook de spruitjes met zout, maar niet langer dan 15 minuten. Bak de spekreepjes in de boter. Na een paar minuten de gesnipperde ui meebakken met de spekreepjes.
Stamp de aardappelen en spruitjes samen tot een puree, voeg wat melk toe om het smeuïger te maken en voeg mosterd, spekjes, 1 eetlepel bakvet, zout en peper toe.

Serveertip

Lekker met draadjesvlees of een gehaktbal.

Bron

Weet niet



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top