Eendenborst met dipsaus
- Multi-cultureel, Voorgerecht
- 20-30 min.
Leuk en lekker voorgerecht
Ingrediënten 4 personen
2 eendenborstfilets met vel 3 eetl. walnotenolie zout, peper, paprikapoeder, boter om in te vetten2,5dl rode wijn6 eetl cumberlandsaus (kant en klaar) 1,25 dl. port (rood) 30gr.krenten4 eetl. walnoten, fijngehaktBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180c. Spoel het vlees af, dep het droog en kerf het vel met een scherp mes kruislings in.
Verhit de olie en bak het vlees met het vel omlaag. Bestrooi met zout, peper en paprikapoeder. Keer het éénmaal. Vet een ovenschaal in met boter.
Leg het vlees erin met het vel naar boven. Schenk de wijn erbij en bak het ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.
Verwarm intussen in een pan de cumberlandsaus en port. Laat de krenten 3-4 minuten mee sudderen.
Rooster in een droge pan de noten. Haal het vlees uit de ovenschaal, snijd het in repen en serveer ze met de saus op de borden. Bestrooi het gerecht met de noten.
Serveertip
Grote chips (naturel)