Opgerolde amandelbaklava

  • Marokkaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-10-2008
  • Opgerolde amandelbaklava

    Opgerolde amandelbaklava

    Opgerolde amandelbaklava

  • Opgerolde amandelbaklava

    Opgerolde amandelbaklava

    Opgerolde amandelbaklava

Baklava is vooral bekend uit de Turkse keuken, maar ook in Noord-Afrika en dan in het bijzonder in Marokko wordt baklava gemaakt en dan op verschillende manieren.
Deze manier bijvoorbeeld: opgerolde vellen filodeeg met een amandelvulling er tussen........

Deel dit recept

Ingrediënten
1 pak grote vellen filodeeg (diepvries, Turkse winkel);
2 koppen geroosterde (in een koekenpan zonder vet) witte amandelen, grofgehakt;
1 kop suiker;
1/2 Marokkaans theeglas oranjebloesemwater;
mengsel van gesmolten boter/ zonnenbloemolie;
honing/oranjebloesemwater.

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bestrijk elk vel filo deeg met het mengsel van gesmolten boter/zonnenbloemolie en leg er 2 of 3 bovenop elkaar.
Strooi er wat van de grofgehakte en met suiker vermengde amandelen overheen.

Rol het deeg vanaf elke lange kant op naar het midden en vouw dan de ene rol over de andere zodat er een " worst" ontstaat.(zie de foto`s).

Snijd die worst met een scherp mes in schuine stukken van 5 cm.
Doe hetzelfde met de rest van de vellen filodeeg tot de gehakte amandelen op zijn.

Bereidingswijze

Leg de baklava`s op een met bakpapier belegde bakplaat en bak ze lichtbruin in een voorverwarmde oven op 195 graden.
Bak ze niet te lang dus houd goed in de gaten. Als de baklava`s te lang bakken dan worden ze te hard.
Verwarm ondertussen 150 gram honing en 60 ml. oranjebloesemwater en dompel daar de baklava`s na het bakken enige tellen in onder.
Laat ze uitlekken op een vel bakpapier.

Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten