Marokkaanse tuinbonenschotel met thijm

  • Marokkaans, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Marokkaanse tuinbonenschotel met thijm

    Marokkaanse tuinbonenschotel met thijm

    Marokkaanse tuinbonenschotel met thijm

Tuinbonen zijn lekker en gezond en hieronder volgt een tuinbonenschotel op z`n Marokkaans, geparfumeerd met thijm.
Als je tuinbonen vers kunt krijgen, gebruik die dan liever maar het kan ook prima met diepvries-tuinbonen.

Deel dit recept

Ingrediënten
400 gram (diepvries) tuinbonen;
1 ui;
1 teen knoflook;
olijfolie;
thijm;
zout en peper naar smaak;
1 mespunt scherpe rode peper.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 481,71 kcal
Koolhydraten 44,77 g
Eiwitten 31,44 g
Vetten 12,60 g

Bereidingswijze

Kook de diepvries-tuinbonen gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
Fruit intussen de fijngehakte ui in een scheut olijfolie. Fruit ook de fijngehakte knoflook even mee.
Voeg als de ui begint te bruinen de gare tuinbonen toe met een
scheut water, zout en peper naar smaak en een mespuntje scherpe rode peper.
Bestrooi het geheel met thijm.(Het liefst verse, maar gedroogde is ook goed. Niet te veel want het is erg sterk).
Schep alles door elkaar en laat ongeveer 12 minuten zachtjes pruttelen.

Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

393amber1 avatar
393amber1

Doorsturen

Home Recepten