1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pompoencompote

Pompoencompote

Door: mar72

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-10-2008

Ingrediënten 4 personen


1 pond pompoen
300 gram gedroogde vruchten (zakje(s) met gemengde vruchten, zoals pruimen, abrikozen, stukjes appel, vijgen en rozijnen)
50 gram honing
2 eetlepels water



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de pompoen en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in blokjes van circa 3 centimeter. Halveer de grotere gedroogde vruchten. Gebruik een pan met een goedsluitende deksel. Plaats daarin afwisselende laagjes met de pompoen en de gedroogde vruchten. Voeg het water toe. Laat pruttelen op een laag vuurtje (deksel op de pan). Als het fruit zacht is en het water is verdampt ben je klaar (meestal na een halfuur). Komt er teveel water vrij, laat dan even doorpruttelen zonder deksel. Laat de honing de laatste paar minuten meekoken.

Bron

Eigen recept



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top