1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Boeuf bourguignon
  6. Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Door: lvdbruggen

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-10-2008

Ingrediënten 4 personen


Benodigdheden
500 gram sucadelappen
150 gram Blue Band Vloeibaar
100 gram ontbijtspek in blokjes
1 grof gesneden ui
zout
peper
1 eetlepel bloem
1 mespuntje tijm
1 laurierblad
1 takje peterselie
1 teen geperste knoflook
1.5 deciliter Knorr Rundvleesbouillon
1.5 deciliter rode wijn
100 gram champignons



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de sucadelappen in niet te kleine stukken.
Doe een scheutje vloeibare margarine in de pan en bak daarin de ontbijtspek en fruit de ui hierbij lichtbruin.

Neem ui en spek uit de pan. Voeg de rest van de vloeibare margarine toe en braad het vlees aan. Bestrooi met zout en peper. Roer er de bloem door en laat dit even gaar worden.

Meng vervolgens het spek en de ui er weer door samen met de tijm, het laurierblad, de peterselie en de knoflook. Giet er vervolgens de bouillon en de rode wijn bij. Laat alles 3 à 4 uur op een heel laag vuur gaar stoven met het deksel op de pan.

Was de champignons, droog ze goed en snijd de onderste stukjes van de steel. Bak ze op een hoog vuur in wat vloeibare margarine in ca. 2 minuten gaar. Voeg ze bij het vlees en laat alles nog 20 minuten doorstoven.


Serveertips
Deze Bourgondische stoofpot is zelfs nog lekkerder wanneer u hem een dag van te voren maakt en hem de volgende dag zachtjes opwarmt.

Serveertip

Lekker met Rode Kool en Puree



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lvdbruggen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top