Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Pompoen
  6. Gekarameliseerde pompoen en zoete aardappelen

Gekarameliseerde pompoen en zoete aardappelen

Door: deonart

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-10-2008

Ingrediënten 6 personen


6 geschilde zoete aardappelen en zelfde hoeveelheid pompoen (verkrijgtbaar bij indonesische toko`s)
65 g boter
4 e bruine suiker
1 pijpkaneel of 2 stukjes sinaasappelschil
1/2 t zout


Verder heb je nodig


Een kookpan met groot genoeg en dikke bodem dat de pompoen en zoete aardappelen in één lag gepakt kunnen worden in pan.

Gekarameliseerde pompoen en zoete aardappelen
Gekarameliseerde pompoen en zoete aardappelen
Gekarameliseerde pompoen en zoete aardappelen
Gekarameliseerde pompoen en zoete aardappelen
Gekarameliseerde pompoen en zoete aardappelen
Gekarameliseerde pompoen en zoete aardappelen

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd de pompoen en zoete aardappelen in stukken van 4 cm.
2. Karameliseer nu de suiker en boter tot lichtbruin.
3. Voeg water toe en meng goed met karamel en voeg zout en kaneel erbij.
4. Verdeel pompoen en zoete aardappel over bodem van pan in één laag. (het moet half bedekt zijn met water)
5.Kook/bak pompoen en zoete aardappelen op middelhoog hitte voor 20 - 30 min. Na 10 - 15 min keer jij voorzichtig alle stukken om zodat de bovenlaag ook mooi karameliseer. Als tijdens koken het te droog worden kan steeds een klein beetje water toegevoegd worden.
6. Als er wat vocht overblijft na koken/bakken in kookpan, kan het dik gemaakt worden met vlapoeder vermengd met beetje water. (deze combinatie van smaak is ook heerlijk) Of i.p.v. water en vla kan jij een beetje zoete Zuid-Afrikaanse zoete wijn met maïzena gebruiken om de saus te verdikken.

Serveertip

Probeer tijdens smoorproces als je het keren en met serveren niet de stukken pompoen en zoete aardappelen te breken.
Jij kan ook alleen pompoen of zoete aardappelen op deze wijze klaarmaken. Alleen dan de hoeveelheden aanpassen.

Deze is heel lekker met lamsbout.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top