1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Laksa Noodlesoep

Laksa Noodlesoep

  • Thais, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-10-2008

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten voor het laksamengsel:

1/2 klein bosje verse koriander, fijn gesneden
2 theelepels korianderpoeder
2 theelepels komijnpoeder
1 à 2 theelepels koenjitpoeder
2 theelepels vissaus (Thaise vissaus)
1 kleine ui, grof gehakt
2 tenen verse knoflook - grof gehakt of gesneden
2 sprieten citroengras (sereh), fijn gehakt (eerst de harde schil aan
de buitenkant verwijderen)
1 kleine rode chilipeper (of meer, naar smaak)
2 theelepels geraspte, verse gember

Ingrediënten voor de laksasoep:

1 theelepel zonnebloemolie
1 middelgrote ui, fijn gehakt
1 liter kokend water
1/2 bos verse koriander
1 bouillonblokje (vis, kip of groente)
Chinese noedels (bean thread-noedels [toko] of Mihoen), geweekt of
gekookt en klaar voor gebruik
1 à 2 doosjes kleine, verse, gekookte garnalen/ met kip is lekkerder
2 blik kokosmelk (maakt romiger, met 1 blik blijft het wateriger)
sap van 1/2 uitgeperste citroen
2 theelepels bruine suiker
2 theelepels vissaus
250 gram taugé, gewassen en klaar voor gebruik


Verder heb je nodig


Grote kommen om de noodle soep uit te kunnen eten


Lekker thaise soep die snel klaar te maken is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereiding:
Doe alle ingrediënten voor het mengsel in een blender of kleine mixer en maak er een glad mengsel van.

Bereidingswijze

Bereiding van de soep:
Voeg het bouillonblokje toe aan het hete water. Laat het oplossen en roer goed.
Doe olie in een grote soeppan. Verhit de olie en voeg de gehakte ui toe. Bak de ui ongeveer 2 minuten. Voeg het laksamengsel toe.
Combineer het met de ui en bak nog 2 minuten al roerend. Als het laksamengsel sterk gaat geuren, voeg je de liter bouillon toe. Goed roeren. Voeg de kokosmelk toe. Aan de kook brengen en dan meteen het vuur lager doen, zodat de soep net kookt. Vijf minuten zachtjes laten koken. Daarna het citroensap, de bruine suiker, de verse koriander en de vissaus toevoegen. Goed roeren. Laat de ingrediënten een paar minuten in de soep trekken. Doe ondertussen een beetje mihoen (noedels) en de taugé in de kommen. Voeg nu de garnalen toe aan de soep en haal de soep van het vuur. Roer goed, zodat de garnalen warm worden, maar niet koken!

Serveertip

Giet de soep over de taugé en de noedels. Eventueel garneren met verse koriander. Ook lekker met gebakken uitjes eroverheen gestrooid.

Bron

In Thailand



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jelle81


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jelle81
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top