M`louza (amandelkoekjes)
- Marokkaans, Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 15-10-2008
Dit soort koekjes staat bekend als "Ghoriba". Er bestaan een heleboel verschillende soorten van.
Het belangrijkste ingredient van het nu volgende recept is amandelen.
Er zijn ook Ghoriba op basis van sesamzaad of cocos.
De recepten daarvan plaats ik later.
Ingrediënten
320 gram blanke amandelen:120 gram poedersuiker;
1 groot ei;
50 gram suiker;
schil van 1/2 citroen;
1 theelepel bakpoeder;
1 ei (eigeel en eiwit scheiden) + 30 gram poedersuiker voor het glazuur.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2993,68 kcal |
Koolhydraten | 230,38 g |
Eiwitten | 84,89 g |
Vetten | 187,66 g |
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Maal de amandelen tezamen met de 120 gram poedersuiker.
Vermeng in een kom het ei met de 50 gram suiker en de geraspte halve citroenschil en voeg er het theelepeltje bakpoeder aan toe.
Voeg beetje bij beetje dit mengsel bij de gemalen amandel/suikermassa en vermeng goed tot een homogeen deeg.
Bereidingswijze
Maak van de massa kleine balletjes en haal die door het losgeklopte eiwit en vervolgens door de poedersuiker.
Leg de balletjes met voldoende afstand van elkaar op een met bakpapier belegde bakplaat.
Bak ze ongeveer 12 tot 14 minuten in het midden van de oven.
Haal de bakplaat dan uit de oven en laat even afkoelen voordat je ze voorzichtig van de bakplaat afhaalt (ze zijn erg breekbaar en nog warm) en laat ze verder afkoelen op een rooster.
De koekjes moeten krokant zijn aan de buitenkant en nog enigszins zacht van binnen; dan zijn ze goed.....
Laatste reacties
Lijkt me ook lekker, bedankt gr. susan
Niet te danken...veel succes er mee!
Ik ga ze zeker eens proberen te maken! Bedankt voor het recept!