Pilaf

  • Indiaas, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-10-2008

Pilaf voor bij de lamscurry. Smaakt heel echt!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g basmatirijst
30 ml zonnebloemolie
2 of 3 kruidnagels
1 kaneelstokje
2 of 3 kardemompeulen, opengespleten
1 vers laurierblad
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Spoel de rijst in een grote zeef af onder de koude kraan tot het spoelwater helder blijft. Laat goed uitlekken.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan op matig vuur.
Voeg de kruidnagels, kaneel, kardemom en laurier toe en bak 2-3 min. zachtjes tot de aroma`s vrijkomen.
Roer er de rijst door en bak nog 1 min. zachtjes.
Voeg +/- 300 ml kokend water en wat zout toe.
Breng aan de kook, roer door en leg en goed sluitend deksel op de pan. Draai het vuur laag en kook de rijst 10 min. Neem de pan van het vuur en laat de rijst nog 4-5 min. staan.
Schep hem voor het serveren luchtig om met een vork.

Bron

Delicious

Serveertip

Bij currygerechten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten