1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Pilaf

Pilaf

  • Indiaas, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-10-2008

Ingrediënten 4 personen


250 g basmatirijst
30 ml zonnebloemolie
2 of 3 kruidnagels
1 kaneelstokje
2 of 3 kardemompeulen, opengespleten
1 vers laurierblad



Pilaf voor bij de lamscurry. Smaakt heel echt!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel de rijst in een grote zeef af onder de koude kraan tot het spoelwater helder blijft. Laat goed uitlekken.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan op matig vuur.
Voeg de kruidnagels, kaneel, kardemom en laurier toe en bak 2-3 min. zachtjes tot de aroma`s vrijkomen.
Roer er de rijst door en bak nog 1 min. zachtjes.
Voeg +/- 300 ml kokend water en wat zout toe.
Breng aan de kook, roer door en leg en goed sluitend deksel op de pan. Draai het vuur laag en kook de rijst 10 min. Neem de pan van het vuur en laat de rijst nog 4-5 min. staan.
Schep hem voor het serveren luchtig om met een vork.

Serveertip

Bij currygerechten.

Bron

Delicious



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bernardine


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bernardine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top