Bloemkoolcurry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-10-2008

Romige bloemkoolcurry met aardappels, sperzieboontjes en cashewnoten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool
2 aardappels, vastkokers
100 gr sperzieboontjes
100 ml kokosmelk
100 ml magere yoghurt
200 ml water
2 - 3 el milde currypasta (AH, Patak`s)
10 gr verse koriander
roerbakolie
zout, peper
2 naan-broden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok, oven, koekenpannetje

Voorbereiding

Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze
Snijd de sperzieboontjes doormidden en was ze
Was de aardappelen en snijd in blokjes
Snijd de koriander fijn

Bereidingswijze

Verhit de roerbakolie in de wok, bak de aardappelblokjes ongeveer vijf minuutjes
Voeg de currypasta toe en bak een minuutje mee
Voeg de kokosmelk en het water toe, schep om, breng aan de kook en laat 15 minuten doorkoken

Rooster de cashewnoten goudbruin in de koekenpan op halfhoog vuur
Verwarm de oven voor op 200 gr (? zie verpakking)
verwarm de naans in enkele minuten

Zet het vuur af, schep de yoghurt erdoorheen en breng op smaak met zout en peper

Serveertip

Schep de curry in vier kommetjes, strooi over iedere curry fijngesneden koriander en een handje geroosterde cashewnoten

Serveer met wame naan-broden

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Francesca3 avatar
Francesca3 17-09-2011

Dit lijkt me heel smakelijk. Zou je dit recept onder vegetarisch willen rubriceren, dan is het makkelijker te vinden. Bedankt voor het posten!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten