1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Garnalen
  5. Dim sum met garnalen

Dim sum met garnalen

Door: nanettel

  • Japans, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 15-10-2008

Ingrediënten


Ca. 16 stuks

16 ronde wontonvelletjes
2 lente-uitjes
2 theelepels geraspte gemberwortel
½ à 1 theelepel red curry paste
250 g garnalen
2 takjes platte peterselie, fijngehakt


Dim sum met garnalen
Dim sum met garnalen

Dim sum of Diem sam (niet uitspreken als [dim soem]) zijn een soort kleine hapjes die in de Zuidelijke Chinese keuken (Kantonese/Hongkong, Chaozhou, Hakka en Fujian) vaak voorkomen. Dimsum zijn er in allerlei soorten en maten, wij maken ze met garnalen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de wontonvelletjes onder een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Hak de garnalen klein. Meng de ringetjes lente-ui, gemberwortel, currypasta en gehakte garnalen dooreen. Kneed er de peterselie door. Schep op het midden van een velletje twee theelepels vulling, bevochtig de randen met water en vouw dubbel. Knijp de rand aan. Maak zo 16 dimsum. Leg bakpapier in een stoompan en stoom hierin in twee of drie porties de dimsum met gesloten deksel ca. 10-12 minuten.
Serveer warm met gember soja dip of met zoete chilisaus.

Bron

Rtl4 kwestie van smaak



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanettel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top